πλακιωτακηςΟ βουλευτής Λασιθίου Ιωάννης Πλακιωτάκης με επιστολή του ζητά από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αναστάσιο Παπαληγούρα να πάρει θέση για τη δημιουργία Εφετείου Ανατολικής Κρήτης. Ειδικότερα αναφέρει αν θα έχει ποτέ κανείς την πολιτική βούληση για να λυθεί επιτέλους το θέμα και ρωτά τον υπουργό τι προτίθεται να πράξει επί του θέματος αλλά και ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των ενεργειών. Ενώ θεωρεί ότι το πρόβλημα το γνωρίζει καλά το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Αναλυτικά η επιστολή
 
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα με μία σειρά ερωτήσεων που έχουν κατατεθεί από τους Βουλευτές Ηρακλείου και Λσιθίου όλων των παρατάξεων τίθεται επιτακτικά το πάγιο αίτημα φορέων και πολιτών για την ίδρυση Εφετείου στην Ανατολική Κρήτη.
 
Μπλεγμένες στα γρανάζια των Τοπικών αντιπαραθέσεων οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν ύτε την τόλμη αλλά ούτε και την βούληση να πάρουν την αυτονόητη κατά τ΄ άλλα απόφαση για την ίδρυση Εφετείου στην Ανατολική Κρήτη.
 
Θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι ήδη γνωστό στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Δε θέλω να επεκταθώ περισσότερο αλλά δεν υπακούει σε καμία λογική, οι πολίτες της μισής Κρήτης να μην έχουν αυτό που απολαμβάνουν οι πολίτες της υπόλοιπης, τη δυνατότητα δηλαδή να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη χωρίς να υποχρεούνται να διανύουν εκατοντάδας χιλιόμετρα, να χάνουν πολύτιμες ημέρες, να ξοδεύυν επιπλέον χρήματα, ενώ πολλές φορές οι μάρτυρες αρνούνται να παραστούν επικαλούμενοι την απόσταση και την ταλαιπωρία.
 
Ένας πολίτης από τη Σητεία για να φτάσει στα Χανιά πρέπει να διανύσει περίπου 300 χιλιόμετρα. Είναι ηλαδή δυνατό να υποχρεώνουμε κάτοικο της Λαμίας ή της Καλαμάτας να μεταβεί στην Αθήνα για να δικαστεί.
 
Σίγουρα γνωρίζω ότι η όποια απόφαση θα πρέπει να ληφθεί αφού εξεταστούν όλες οι παράμετροι. Όμως και το αίτημα των κατοίκων των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου είναι πλέον επιτακτικό.
 
Οι πολίτες ζητούν από τη Νέα Διακυβέρνηση να άρει την αδικία επιδεικνύοντας την ανάλογη πολιτική βούληση την οποία δεν επέδειξαν οι προηγούμενος κυβερνήσεις. Προτίθεστε να πράξετε επί του συγκεκριμένου θέματος και ποιο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των ενεργειών σας»;

Print Friendly, PDF & Email

Από manos