το αεροδρόμιο Χανίων πλέον υπό Γερμανική ιδιοκτησία
το αεροδρόμιο Χανίων πλέον υπό Γερμανική ιδιοκτησία

Στο δικαστικό επίπεδο μεταφέρεται σήμερα ο αγώνας φορέων και κινημάτων για την ακύρωση της σύμβασης παραχώρησης των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων της χώρας στη γερμανική κρατική εταιρία Fraport. Δήλωση για το θέμα έκανε στην είσοδο του Συμβουλίου της Επικρατείας, που συζητά σήμερα τις σχετικές αιτήσεις ακυρώσεως που κατέθεσαν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, οι Περιφερειακές ενότητες Χανίων-Ρεθύμνου,

ο δήμος Κέρκυρας, ο δήμος Χανίων και άλλοι δήμοι της Κρήτης, η ΟΣΥΠΑ, κοινωνικοί φορείς, δικηγορικοί σύλλογοι και κλπ κατά της σύμβασης, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Παν/μιο Κρήτης, Νότης Μαριάς.

«Ευχόμαστε, είπε ο Νότης Μαριάς, το ΣτΕ να σώσει την τιμή της Ελληνικής Πολιτείας και να μην επιτρέψει την «γερμανοποίηση» των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων. Εάν είχε πάρει μία αντίστοιχη απόφαση το Νοέμβριο του 2010, όταν είχαμε προσφύγει κατά του πρώτου μνημονίου, τα πράγματα στη χώρα σήμερα θα ήταν τελείως διαφορετικά. Ελπίζουμε ότι τώρα θα τεθεί τέρμα στις επιταγές της τρόικας και θα παραμείνουν τα Περιφερειακά Αεροδρόμια, πράγματι στη δικαιοδοσία της Ελληνικής Πολιτείας».

Αναφερόμενος στην εκστρατεία που και ο ίδιος έχει αναλάβει σε επίπεδο Ευρωβουλής για την ανατροπή της σύμβασης παραχώρησης των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων, ο Νότης Μαριάς είπε ότι «υπάρχει καραμπινάτη παραβίαση του Κοινοτικού Δικαίου, γιατί δημιουργείται ιδιωτικό μονοπώλιο από την πλευρά της Fraport». Πρόσθεσε μάλιστα ότι επειδή μέτοχος στη Fraport είναι η Loufthansa, ο Ελληνικός Τουρισμός θα μετατραπεί σε γερμανικό τσιφλίκι.

Ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής δήλωσε ότι υπάρχει και Εθνικό ζήτημα, επειδή στη σύμβαση παραχώρησης δεν υπάρχει ρήτρα Εθνικής Ασφάλειας, παρότι τα περισσότερα αεροδρόμια είναι καθοριστικής σημασίας για την Άμυνα και την Ασφάλεια της χώρας. «Η μάχη σήμερα δίνεται από τους φορείς στο Δικαστικό επίπεδο, είπε ο Νότης Μαριάς. Από την πλευρά μας δίνουμε τη μάχη στην Ευρωβουλή και εκτός Ευρωβουλής μαζί με τα Κινήματα, για να σταματήσει η «γερμανοποίηση» των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων της χώρας».

Δείτε το βίντεο με τη δήλωση του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά:

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos