Θραψανιώτης για το Αναπτυξιακό Συνέδριο και τον ΒΟΑΚ
Βερναρδάκης, Αρναουτάκης, θραψανιώτης, Ηγουμενίδης, Βαρδάκης

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης μετά τη συνεργασία που είχε την Παρασκευή 1/9/2017 με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη

και τη σύσκεψη το Σάββατο 2/9/2017 στο Ηράκλειο με τον Υπουργό, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και βουλευτές της Κρήτης σχετικά με την οργάνωση του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κρήτης και τον Βόρειο Οδικό Άξονα,

έκανε την παρακάτω δήλωση.

«Η ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ, αποτελεί για πρώτη φορά αντικείμενο κυβερνητικού σχεδιασμού  και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ισόρροπη ανάπτυξη της Κρήτης και βασικό εργαλείο για την καταπολέμηση των ενδοπεριφερειακών  ανισοτήτων.

Η επίσκεψη του Υπουργού Επικρατείας κ. Βερναρδάκη, με τον οποίο είχαμε προχθές Παρασκευή  προγραμματισμένη συνάντηση για  τα θέματα του νόμου Λασιθίου, βοήθησε για να διευκρινιστούν κρίσιμα ζητήματα που θα αποτελέσουν και αντικείμενο του αναπτυξιακού συνεδρίου. Η έγκριση του χωροταξικού Κρήτης, το πρώτο που εγκρίνεται,  θα συμβάλλει  στην καλύτερη αντιμετώπιση των θεμάτων και δείχνει το ενδιαφέρον και την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα θέματα της Κρήτης.

Για το Λασίθι διεκδικούμε όχι απλά την ίση αντιμετώπιση αλλά την αναπλήρωση του ελλείμματος των προηγούμενων χρόνων, στα πλαίσια ενός περιφερειακού σχεδιασμού που θα σέβεται το περιβάλλον και τις ιδιαιτερότητες κάθε τόπου και θα προωθεί ένα δίκαιο και αειφόρο μοντέλο ανάπτυξης.

Είμαι βέβαιος ότι, με υπευθυνότητα και σεβασμό στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος, τα έργα που έχει  ανάγκη ο νομός θα υλοποιηθούν  με προγραμματισμό και ιεράρχηση.

Τα υπόλοιπα στο αναπτυξιακό συνέδριο

 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos