Θραψανιώτης και Βαρδάκης στη Σία Αναγνωστοπούλου
Βαρδάκης, Αναγνωστοπούλου, Θραψανιώτης

Με τους κ.κ. Βαρδάκη Σωκράτη και Θραψανιώτη Μανόλη, Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου και Λασιθίου αντίστοιχα, συναντήθηκε η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κα Σία Αναγνωστοπούλου, προκειμένου να συζητήσουν θέματα Παιδείας. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν:

  1. Πλήρωση κενών θέσεων καθηγητών στα ΤΕΙ.
  2. Δυνατότητα αλλαγής κλάδου για μέλη ΕΤΕΠ ή ΕΔΙΠ που φοιτούσαν στην ΑΣΠΑΙΤΕ πριν την δημοσίευση νόμου 4235/2014
  3. Η στέγαση της ΑΣΤΕΚ. Προτάθηκε η φιλοξενία της σχολής στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ στα Λακώνια έως ότου βρεθεί μονιμότερη λύση. Η Αναπληρώτρια υπουργός σε συνεργασία με το Γ.Γ. του Υπουργείου Τουρισμού κ. Ζαχαράτο και με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης κ. Καπετανάκη συμφώνησαν στην άμεση αντιμετώπιση του θέματος .
  4. Ο κ. Βαρδάκης έθεσε το θέμα που αφορά την αυτόνομη επαναλειτουργία του τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων στη πόλη του Ηρακλείου.
  5. Ο κ. Θραψανιώτης έθεσε επίσης στην Αναπληρώτρια Υπουργό, το θέμα της αναβάθμισης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό Λασιθίου και επισήμανε ότι στην αναδιάρθρωση του χάρτη Παιδείας θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την αποκατάστασης της ανισότητας που υπάρχει.

Η συζήτηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα ζεστό και εποικοδομητικό κλίμα, με την κα Αναγνωστοπούλου να είναι θετική και να δεσμεύεται ότι θα δώσει λύση στα ζητήματα τα οποία της ετέθησαν.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos