Ιεράπετρα, η μεγαλύτερη σαλάτα στο κόσμο, ρεκόρ Guinness
η σαλάτα ετοιμάζεται

13417 κιλά «βγήκε» τελικά η μεγαλύτερη σαλάτα του κόσμου, που παρασκευάστηκε το Σάββατο (20/6) στην Ιεράπετρα, με τη συμμετοχή εκατοντάδων εθελοντών και υλικά παραγωγής της περιοχής.
Η προσπάθεια που ξεκίνησε το πρωί, ολοκληρώθηκε στις 21:30 το βράδυ με τη τελική ζύγιση που έδειξε το βάρος που είχε φτάσει η σαλάτα, για να ακολουθήσει η απονομή του βραβείου, από την εκπρόσωπο των ρεκόρ Guinness, Tarika Vara, για τη μεγαλύτερη σαλάτα του κόσμου, σχεδόν 4 τόνους παραπάνω από το προηγούμενο ρεκόρ των Ισραηλινών.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν όλα γεραπετρίτικης παραγωγής, ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές, λάδι, ρίγανη, εκτός της φέτας Καλογεράκη, η οποία βέβαια είναι Κρητικό προϊόν.

Η διαδικασία πλυσίματος και κοπής των ζαρζαβατικών είχε ξεκινήσει από πολύ νωρίς το πρωί, για να ολοκληρωθεί γύρω στις 7:30 το βράδυ, με τελευταία κοπή, αυτή της φέτας, ενώ το κρεμμύδι βρισκόταν ήδη σε τρία καζάνια κομμένο από νωρίς.

Ιεράπετρα, η μεγαλύτερη σαλάτα στο κόσμο, ρεκόρ Guinness
η εκπρόσωπος των ρεκόρ Guiness, Tarika Vara, ανακηρύσσει …

Μετά τη ζύγιση και το τέλος της διαδικασίας, η σαλάτα μοιράστηκε στους χιλιάδες πολίτες που έσπευσαν να παρακολουθήσουν από κοντά το εγχείρημα, το οποίο προσέλκυσε τη προσοχή μέσων ενημέρωση από όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα εξελίσσονταν στο χώρο του λιμανιού, εκδηλώσεις, με χορό, μουσική, έκθεση κηπευτικών, τα καραβάκια πήγαιναν βόλτα τον κόσμο, και πυροτεχνήματα έδωσαν το σύνθημα της νίκης.

Τη Κυριακή έγινε ο τοματοπόλεμος σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη Γρα Λυγιά. Έπεσε πολύ ντομάτα, απόντων βέβαια εδώ των πολιτικών μας. (για ευνόητους λόγους).

Δείτε φωτογραφίες από το όλο συμβάν:

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: