Καλαντζάκης προς Υπουργό Θεοχάρη: Χρηματοδοτήστε έργα υποδομών...
Καλαντζάκης, Θεοχάρης

Στο επιμελητήριο Λασιθίου παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης όπου συμμετείχε στη συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη μαζί με φορείς και εκπροσώπους από το χώρο του τουριστικού κλάδου.

Ο κ. Καλαντζάκης απευθυνόμενος στον Υπουργό του εξέθεσε όλες τις πάγιες ανάγκες του Δήμου Ιεράπετρας για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και τα προβλήματα που επέφερε στον τουριστικό κλάδο η πανδημία του κορωνοϊού, ζητώντας άμεσες λύσεις.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος παρότρυνε τον Υπουργό να επισκεφθεί σύντομα και την Ιεράπετρα καθώς ο τουρισμός στην περιοχή είναι ραγδαία αναπτυσσόμενος.

Ο κ. Καλαντζάκης επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ιεράπετρας έχουν υλοποιηθεί σημαντικά έργα για την ανάπτυξη του τουρισμού ενώ παράλληλα με ιδιωτική πρωτοβουλία κατασκευάζονται μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες καθιστώντας τον τουρισμό ένα νευραλγικό τομέα οικονομικής ανάπτυξης του τόπου. 

Όπως τόνισε: «H Ιεράπετρα αποτελεί τουριστικό προορισμό για χιλιάδες επισκέπτες από όλον τον κόσμο.

Η πανδημία επέφερε ένα καίριο πλήγμα το οποίο όμως με τις δέουσες κρατικές αποφάσεις πρέπει να είναι πλήρως αναστρέψιμο ώστε να καταστεί εφικτή δυναμική επανεκκίνηση του ξενοδοχειακού κλάδου.

Επιπλέον, ζητάμε από την Κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει μεγάλα έργα υποδομών προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια του Δήμου και να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν.» Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας παρέδωσε στον Υπουργό υπόμνημα με τις τρέχουσες αλλά και τις χρόνιες ανάγκες του τουριστικού κλάδου στον Δήμο Ιεράπετρας εστιάζοντας μεταξύ άλλων στην οικονομική στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων και των εργαζόμενων του τουρισμού, στη βελτίωση του οδικού δικτύου, στην ενίσχυση των κινήτρων για εσωτερικό τουρισμό, στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης για τους μη απασχολούμενους του τουριστικού κλάδου και φυσικά στην υγειονομική θωράκιση του Δήμου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos