Άποψη του χωριού

Κριτσά

Ερώτηση προς τοβ Υπουργό Υγείας με θέμα «Άμεση ανάγκη στελέχωσης του Περιφερειακού Ιατρείου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κριτσάς», με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό», κατέθεσε ο βουλευτής Λασιθίου του Πα.Σο.Κ., Μιχάλης Καρχιμάκης.

Αναλυτικά:

Κύριε Υπουργέ,
Για άλλη μια φορά είναι υποχρεωμένος να επαναφέρω το θέμα που έχουν θέσει και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κριτσάς και ο Δήμαρχος Αγ. Νικολάου και που αφορά τη λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Κριτσάς.
Συγκεκριμένα, υπήρχε απαίτηση για τη δημιουργία και κάλυψη δεύτερης θέσης ιατρού, αλλά και την κάλυψη θέσης νοσηλεύτριας, προκειμένου το ιατρείο της Κριτσάς να εξακολουθήσει να λειτουργεί κανονικά και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα δημοτικά διαμερίσματα Κριτσάς, Κρούστα, Μέσα και Έξω Λακωνίων και στον οικισμό των Ταπών με μόνιμο πληθυσμό 3.850 κατοίκων.
Πρέπει να σημειωθεί, για άλλη μία φορά, ότι από το βιβλίο κίνησης των ασθενών, προκύπτει ότι αντιμετωπίζονται 7000 περιστατικά ετησίως, αριθμός ιδιαίτερα υψηλός για μονοθέσιο ιατρείο.
Σε απάντηση δε που δώσατε σε αναφορές που είχα καταθέσει στη Βουλή δεσμευτήκατε ότι θα αντιμετωπισθεί το θέμα της έλλειψης και ιατρού και νοσηλεύτριας.

Μετά τα παραπάνω ερωτάστε:

Έχετε προσδιορίσει ακριβώς χρονικά πότε θα στελεχώσετε το Περιφερειακό Ιατρείο Κριτσάς, με γιατρό και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετεί με επάρκεια τους 3850 κατοίκους των Δημοτικών Διαμερισμάτων Κριτσάς, Κρούστα, Μέσα και Έξω Λακωνίων και του οικισμού των Ταπών;

Ο ερωτών Βουλευτής

Μιχάλης Καρχιμάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: