Πορεία μέσα στην Εθνική ΟδόΜεγάλος αριθμός κατοίκων της Νεάπολης αλλά και της Μιλάτου, κατέλαβαν το μεσημέρι της Κυριακής, (26/2) λίγο περισσότερο από μία ώρα, την Εθνική Οδό στη διασταύρωση για τη Λατσίδα, διαμαρτυρόμενοι για τη συρρίκνωση του Δήμου με τη δημιουργία της Κοινότητας Βραχασίου, στην οποία προσαρτάται και η Μίλατος.

Ήταν εκεί, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης υπό τον Δήμαρχο, αλλά και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Μιλάτου, εκπρόσωποι φορέων καθώς και πλήθος κόσμου.

Ενημέρωση των διερχόμενων οδηγώνΟι διοργανωτές κατάλαβαν νωρίς ότι συνέφερε πολύ περισσότερο να μην κλείσουν τελείως το δρόμο παρά να ελέγχουν την κυκλοφορία, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους οδηγούς για τα αιτήματα τους.

Όπως μας είπε ο Δήμαρχος Νίκος Καστρινάκης, πρόκειται για μια πρώτη – συμβολική πράξη, αλλά πίσω κρύβεται αρκετή δυναμική στους διαμαρτυρόμενους. Ο κόσμος θα αντιδρά συνεχώς πλέον για την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της κυβέρνησης, να αποκόψει έτσι αυθίρετα ένα κομμάτι από τον Δήμο, ενώ αποδοκιμάστηκε έντονα ο βουλευτής Γιάννης Πλακιωτάκης που υποστήριξε τη τροπολογία.

Πρόεδρος ΜιλάτουΟ πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μιλάτου, κατηγόρησε τον Κώστα Ζουράρι ότι τον απείλησε να παραιτηθεί και τώρα δεν τον γνωρίζει.

Σ γενικές γραμμές το κλίμα ήταν ήπιο και οι διοργανωτές είχαν τον έλεγχο της συγκέντρωσης.

Η τροπολογία ψηφίζεται κατά πάσα πιθανότητα την Τρίτη (28/2) στη Βουλή, αφού το σχέδιο νόμου πέρασε κατΆ αρχήν.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos