καφέ bistro «Ονειρικόν», ενημερωτική συνάντηση
από τη συνάντηση

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, ενημερωτική συνάντηση για τους σκοπούς, τη δράση και τη μελλοντική πορεία του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) Λασιθίου «Περίπλους», στο καφέ bistro «Ονειρικόν», στην παραλία Άμμος στον Άγιο Νικόλαο.

Ο Κοι.Σ.Π.Ε. «Περίπλους» αποτελεί μια νέα μορφή επιχειρηματικότητας, κοινωνικά προσανατολισμένης, η οποία φιλοδοξεί να δώσει καινοτόμες και δυναμικές λύσεις στο πρόβλημα της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα στο Νομό Λασιθίου.

Είναι μια ιδιαίτερη μορφή συνεταιρισμού αφού είναι ταυτόχρονα, Μονάδα Ψυχικής Υγείας και παραγωγική-εμπορική επιχείρηση που βασίζεται σε μια καινοτόμο τριμερή εταιρική σχέση μεταξύ ψυχικά ασθενών, εργαζομένων στο χώρο της ψυχικής υγείας και φυσικών προσώπων και φορέων από την κοινότητα.

«Ο Κοι.Σ.Π.Ε. «Περίπλους» επιτελεί κοινωνικό έργο αφού αποβλέπει στην κοινωνικοοικονομική ενσωμάτωση και την επαγγελματική ένταξη των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, συμβάλλοντας στη θεραπεία τους και στην κατά το δυνατόν οικονομική τους αυτάρκεια», όπως περιέγραψε αναλυτικά ο Μπάμπης Αντωνακάκης, νέος Πρόεδρος του Κοι.Σ.Π.Ε. «Περίπλους».

καφέ bistro «Ονειρικόν», ενημερωτική συνάντηση

Στην λειτουργία του Κοι.Σ.Π.Ε. «Περίπλους» που έχει ξεκινήσει την δράση του το 2014 και παραμένει πιστός στον κοινωνικό ρόλο του να συνεργάζεται με τοπικούς φορείς και να στέκεται αρωγός σε δράσεις της τοπικής κοινωνίας στηρίζοντας υλικά και ηθικά τις προσπάθειες τους,  αναφέρθηκε ο Εμμανουήλ Φαζάκης, Ψυχίατρος, Διευθυντής του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αγίου Νικολάου και πρώην πρόεδρος του Κοι.Σ.Π.Ε. «Περίπλους»

Ο Κοι.Σ.Π.Ε. Λασιθίου έχει αναπτύξει με μεγάλη επιτυχία συνεργεία καθαριότητας για φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού φορέα της ευρύτερης περιοχής.

Συγκεκριμένα ο Κοι.Σ.Π.Ε «Περίπλους» έχει αναλάβει την καθαριότητα των γραφείων του ΕΟΠΥΥ στον Άγιο Νικόλαο και των κτηριακών εγκαταστάσεων των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ) Αγίου Νικολάου και Σητείας.

Παράλληλα ο Κοι.Σ.Π.Ε. «Περίπλους» λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια το καφέ bistro «Ονειρικόν» στην Ακτή Νεάρχου, στην παραλία Άμμος, στον Άγιο Νικόλαο.

«Η δραστηριοποίηση του Κοι.Σ.Π.Ε «Περίπλους» στοχεύει στο να αποδείξει πως οι επιχειρήσεις και η αγορά μπορούν να προσφέρουν κοινωνικά οφέλη και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων των οποίων ο εντοπισμός θεωρείται δυσχερής. Παρά τον κοινωνικό τους χαρακτήρα, οι κοινωνικές επιχειρήσεις επιδιώκουν να επιτύχουν τους σκοπούς τους, οι οποίοι επικεντρώνονται σε μακροπρόθεσμα οφέλη για τους εργαζομένους, τους καταναλωτές και την κοινωνία, αποκτώντας μερίδιο στην αγορά και δημιουργώντας κέρδος ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την ανταγωνιστικότητα τους», δήλωσε ο κος Μπάμπης Αντωνακάκης.

Στην ενημερωτική συνάντηση εκτός από τον Μπάμπη Αντωνακάκη, Πρόεδρο του Δ.Σ, τον Εμμανουήλ Φαζάκη, πρώην Πρόεδρο και μέλος του Δ.Σ και τη κα Σοφία Ματθαιάκη, Γραμματέα του Δ.Σ του Κοι.Σ.Π.Ε «Περίπλους» συμμετείχαν επίσης o Μανώλης Πεπόνης, Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λασιθίου, ο Χάρης Αλεξάκης, Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου, η κα Μαρία Μωυσάκη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε Λασιθίου και η κα Αγάπη Σκυβάλου, Προϊσταμένη στην Υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας και Υγείας του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Για τη πληρέστερη ενημέρωση σας, σας επισυνάπτουμε σχετικό ενημερωτικό δελτίο.

από Κοι.Σ.Π.Ε «Περίπλους»

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos