ΜέΡΑ25, το νερό είναι δημόσιο αγαθό και ανθρώπινο δικαίωμα

Το ΜέΡΑ25 θα σταθεί όρθιο και απέναντι στις επιδιώξεις της λαίλαπας της παρασιτικής ολιγαρχίας του κ.Μητσοτάκη» τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μετά την συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ στα γραφεία του κόμματος στη βουλή όπου και ενημερώθηκε από αντιπροσωπεία τους με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ κ.Ηλία Κορλό για τις τελευταίες εξελίξεις που στοχεύουν το νερό της πρωτεύουσας να περάσει σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχε και η γραμματέας της Κ.Ο. και βουλευτής του ΜέΡΑ25 κ.Φωτεινή Μπακαδήμα οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 την στήριξη του στον αγώνα τους ώστε να μην ιδιωτικοποιηθεί το νερό στη χώρα μας. Όπως εξήγησε ο κ. Κορλός «μέσω της διαδικασίας των ΣΔΙΤ έρχεται η ιδιωτικοποίηση του νερού «απο την πίσω πόρτα».

Είναι και θέμα εθνικής ασφάλειας της χώρας όταν διαχειρίζεται ένας ιδιώτης τις λίμνες, τους ταμιευτήρες και τις πηγές τροφοδοσίας της πρωτεύουσας – η ΕΥΔΑΠ διαχειρίζεται και σχέδια ασφάλειας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Είναι επίσης βέβαιο ότι ο τιμή του νερού για τον καταναλωτή θα αυξηθεί ενώ σ ήμερα η ΕΥΔΑΠ εδώ και τόσες δεκαετίες προσφέρει ασφαλές, ποιοτικό και φθηνό νερό αποτελώντας πρότυπο εταιρείας ύδρευσης».

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25 κ. Γιάνης Βαρουφάκης αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την ειλικρινή και αναλυτική ενημέρωση που του παρείχαν τόνισε ότι «με τα ΣΔΙΤ, το δημόσιο εξασφαλίζει ένα σίγουρο κέρδος για τον ιδιώτη ανεξάρτητα των συνθηκών της αγοράς για τα επόμενα πολλά χρόνια. Πρόκειται για ένα «σοσιαλισμό για την ολιγαρχία» και για σκληρή λιτότητα για τους πολλούς, ακόμα και μέσα από το νερό. Εμείς στο ΜέΡΑ25 θα αντισταθούμε σε αυτό το σχέδιο που συνυφαίνεται, είτε αφορά το νερό, είτε την Παιδεία, είτε την Υγεία. Θα σταθούμε όρθιοι απέναντι στη λαίλαπα των ΣΔΙΤ, που είναι η λαίλαπα της παρασιτικής ολιγαρχίας που η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη εξυπηρετεί τόσο συστηματικά και τόσο καλά».

από το ΜέΡΑ25

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos