ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργος Φουντουλάκης
ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργος Φουντουλάκης

Με την ανώτερη τιμητική διάκριση της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), το Paralympic Order, θα βραβευτεί αύριο, στο Μεξικό Σίτι, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργος Φουντουλάκης. To Paralympic Order αποτελεί την υψηλότερη τιμητική διάκριση για τους ανθρώπους εκείνους που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στο Παραολυμπιακό Κίνημα.

Με το Paralympic Order, η IPC τιμά τα πρόσωπα εκείνα που προάγουν τα παραολυμπιακά ιδεώδη μέσω των ενεργειών τους, ενώ έχουν προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στον παραολυμπιακό αθλητισμό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης της IPC που φιλοξενείται από χθες στο Μεξικό.

«Νοιώθω τεράστια τιμή για τον χώρο που υπηρετώ εδώ και πάρα πολύ χρόνια. Αισθάνομαι ότι στο πρόσωπό μου, βραβεύεται ολόκληρο το ελληνικό Παραολυμπιακό Κίνημα, το οποίο θεωρώ ότι επί των ημερών μου έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική, σε όλους τους τομείς, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Η ευθύνη που συνοδεύει αυτήν την τιμητική διάκριση είναι μεγάλη. Νοιώθω πλέον ότι έχω καθήκον να μεταλαμπαδεύσω τη γνώση μου στη νέα γενιά, ώστε το Παραολυμπιακό Κίνημα της Ελλάδας  να συνεχίσει να αναπτύσσεται, πάντα με γνώμονα τις αξίες πάνω στην οποία έχει στηθεί και λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργος Φουντουλάκης.

Με το Paralympic Order, το οποίο από το 2004 έχουν λάβει τέσσερις ακόμη Έλληνες μεταξύ των οποίων η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη αλλά και η πρώην πρόεδρος της ΕΠΕ, Ιωάννα Καρυοφύλλη, θα τιμηθούν και οι Σιλβάνα Μέστρε και Δρ. Άλεξ Μπίλσινγκερ.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos