Επαναλειτουργεί το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης
το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης «Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών»

Επαναλειτουργεί από την 1η Ιουλίου το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης «Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών» στην ομώνυμη πλατεία του Ηρακλείου, δίπλα τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά. Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι φρόντισαν να τηρηθούν στο ακέραιο τα μέτρα και οι συστάσεις των αρμοδίων κρατικών και επιστημονικών φορέων ώστε να διασφαλισθεί η ομαλή και ασφαλής περιήγηση σε όλα τα τμήματα και τις συλλογές του, στο πλαίσιο των προφυλάξεων που λαμβάνονται παγκοσμίως λόγω της πανδημίας COVID-19.

Ειδικότερα, στην είσοδο και σε άλλους χώρους τοποθετούνται: περισχοίνιση ώστε να διαχωρίζονται οι επισκέπτες, πινακίδες με λεπτομερείς οδηγίες, καθώς και ειδική σήμανση που θα καθορίζει τις αποστάσεις μεταξύ των επισκεπτών. Επίσης, η διαδρομή που έχει καθοριστεί ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός επισημαίνεται με ειδικές ευδιάκριτες πινακίδες και βέλη.

Ο κλιματισμός είναι ήδη από το ξεκίνημα της λειτουργίας εναρμονισμένος με τις συστάσεις που δίδονται σήμερα και η λειτουργία του είναι ασφαλής.

Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης: οδηγίες προς τους επισκέπτες

Με πλήρη συναίσθηση της πραγματικότητας που έχει διαμορφωθεί παγκοσμίως, αλλά και με τον απαιτούμενο σεβασμό προς τους επισκέπτες μας, ενημερώνουμε ότι:

1. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο Μουσείο. Παρομοίως υποχρεωτική είναι και για τους εργαζόμενους. Μόνο για τα παιδιά είναι προαιρετική.

2. Η απόσταση των 2 μέτρων ανάμεσα στους επισκέπτες είναι επίσης υποχρεωτική.

3. Η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεγχόμενη και θα εισέρχεται ένας επισκέπτης κάθε φορά.

4. Η είσοδος στον χώρο του πωλητηρίου είναι επίσης ελεγχόμενη και θα εισέρχεται ένας επισκέπτης κάθε φορά.

5. Στην είσοδο και σε όλους τους χώρους υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικά.

6. Οι επισκέπτες που μπορούν να παραμένουν ταυτόχρονα στο Μουσείο, αλλά διασκορπισμένοι σε όλους τους χώρους και με αυστηρή τήρηση της απόστασης των 2 μέτρων δεν θα υπερβαίνουν τους 20. Το ίδιο ισχύει και για τις οργανωμένες ομάδες επισκεπτών (γκρουπ).

7. Παρακαλούνται οι επισκέπτες μας να επιλέγουν ανέπαφες συναλλαγές (με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες) για τα εισιτήρια και τις αγορές από το πωλητήριο.

Προσευχόμεθα και ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα αυτή η περιπέτεια και να επανέλθουμε σε πλήρη δραστηριότητα με τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις εκδηλώσεις που έχουμε ήδη προγραμματίσει.

Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη ως Κυριακή 09:30-15:30. Κάθε Δευτέρα το Μουσείο θα παραμένει κλειστό ώστε να πραγματοποιούνται οι προγραμματισμένες απολυμάνσεις.

το μουσείο στο Facebook

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos