Από τη συνάτησηΣτην υπογραφή μιας νέας συμφωνίας συνεργασίας για την ολοκληρωμένη προβολή και προώθηση των κρητικών προϊόντων στο εξωτερικό, προχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών κ. Παναγιώτης Δρόσος. Με τη συμφωνία αυτή εντάσσεται η στρατηγικ προώθησης των εξαγωγών των κρητικών προϊόντων στην ευρύτερη εθνική στρατηγική.
 
Πιο αναλυτικά, η συνεργασία των δύο φορέων περιλαμβάνει την πραγματοποίηση κοινών δράσεων σχετικών με την πρωτοβουλία Kerasma, μιας ολοκληρωμένης σειράς εκδηλώσεων γευσιγνωσίας και παράλληλων δράσεων, που θ’ αξιοποιούν κατάλληλα την τουριστική υποδομή της Κρήτης και τα προϊόντα της. Μέσα στην στρατηγική προώθησης των κρητικών εξαγωγών για την ισχυροποίησή τους στις διεθνείς αγορές, είναι η καθιέρωση της αυθεντικής κρητικής κουζίνας στα εστιατόρια και στα ξενοδοχεία της Κρήτης.
 
Στόχος της στρατηγικής αυτής είναι η διαφήμιση των προϊόντων μας στο εξωτερικό εκμεταλλευόμενοι το ισχυρό τουριστικό ρεύμα προς την Κρήτη. Οι σημαντικές δράσεις προβολής της κρητικής διατροφής μέσω του Kerasma μαζί με ένα δυναμικό εκθεσιακό πρόγραμμα, πρόκειται να συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της αναγνωρισιμότητας της ταυτότητας και των ευεργετικών επιδράσεων των κρητικών προϊόντων.
 
Επόμενος στόχος είναι η πραγματοποίηση διεθνούς συνεδρίου Kerasma στην Κρήτη με την πρόσκληση υποψήφιων αγοραστών από όλο τον κόσμο, για την απευθείας επαφή τους με κρήτες εξαγωγείς παραγωγούς, με άξονες την ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων της κρητικής διατροφής και την πιο ολοκληρωμένη προβολή της μέσω του τουρισμού.
 
Επίσης συμφωνήθηκε η επαναλειτουργία του περιφερειακού γραφείου του ΟΠΕ στην Κρήτη από τον ΣΕΚ, που από κοινού πρόκειται να αναλάβουν πρόσθετες πρωτοβουλίες με σκοπό την ενίσχυση της εξωστρέφειας, την αύξηση των εξαγωγών και την προβολή και προώθηση των ελληνικών προϊόντων και ιδιαίτερα των κρητικών, καθώς και να εφαρμόσει στρατηγική ανάπτυξης των εξαγωγών σε διεθνές επίπεδο και να αναδείξει επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και μεθόδους που δημιουργούν επιτυχημένες εξαγωγικές επιχειρήσεις.
 
Τέλος πρέπει να αναφερθεί ότι ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης σε συνεργασία με τον ΟΠΕ δίνει δυναμικό παρόν στη Διεθνή Έκθεση SIAL 2006 στο Παρίσι 22-26 Οκτωβρίου, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσες τροφίμων και ποτών παγκοσμίως που προβλέπεται να έχει άμεσα οφέλη στην προβολή και προώθηση των κρητικών προϊόντων στο εξωτερικό.
 
Η συμμετοχή του ΣΕΚ στη SIAL 2006 δίνει για άλλη μια φορά τη δυνατότητα στις κρητικές επιχειρήσεις ν συμμετέχουν στην παραπάνω έκθεση συντεταγμένα κάτω από την ομπρέλα Region of Crete σε ένα μεγάλο, λειτουργικό και καλαίσθητο περίπτερο.
 
Με τη συγκεκριμένη έκθεση αρχίζει ένα δυνατό διετές εκθεσιακό πλάνο που εντάσσεται στο μέτρο 4.3 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του οποίου το συντονισμό έχει ο ΣΕΚ σε συνεργασία με τον ΟΠΕ, τα επιμελητήρια του νησιού και ένα σημαντικό αριθμό κρητικών επιχειρήσεων.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos