Ξεκρέμαστοι και χωρίς μέριμνα για άλλη μια φορά οι μουσικοί
από την εκδήλωση διαμαρτυρίας της Δευτέρας (10/1)

Ερώτηση με θέμα: Ξεκρέμαστοι και χωρίς μέριμνα για άλλη μια φορά οι μουσικοί, κατέθεσε προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο βουλευτής Ηρακλείου Γιώργος Λογιάδης.

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος Παράρτημα Κρήτης, διαμαρτύρεται  για τον εμπαιγμό χιλιάδων συναδέλφων τους που μένουν ξεκρέμαστοι και χωρίς καμία προοπτική εισοδήματος και επιβίωσης για τουλάχιστον ένα μήνα και ενώ έχουν προηγηθεί πέντε μήνες με τους χώρους να υπολειτουργούν και χωρίς καμία μέριμνα από το κράτος για τους μουσικούς.

Ξεκρέμαστοι και χωρίς μέριμνα για άλλη μια φορά οι μουσικοί
τα αιτήματα των μουσικών

Διεκδικούν:

  • Δωρεάν Rapid test σε όλους τους εργασιακούς συναυλιακούς χώρους με ευθύνη της Κυβέρνησης. Δωρεάν χορήγηση σε όλους των αναγκαίων μέσων ατομικής προστασίας. Η επιδημιολογική επιτήρηση δεν  είναι αποκλειστικά ατομική ευθύνη τους ούτε μπορεί το κόστος της να βαρύνει τους εργαζόμενους. Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας άμεση επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων.
  • Να δοθεί Επίσης επιτέλους η αποζημίωση ειδικού σκοπού για όλους τους μήνες, από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα και για όσο ουσιαστικά συνεχίζεται ο περιορισμός της εργασίας τους.
  • Να σταματήσει ο απαράδεκτος αποκλεισμός όσων συναδέλφων εγγράφηκαν στο μητρώο καλλιτεχνών εκπροσώπων εκπρόθεσμα.
  • Να δοθούν άμεσα τα δώρα Χριστουγέννων του 2020 και 2021 καθώς και το δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας του 2021 που δικαιούνται από τα ένσημα των επιδοτήσεων.
  • Να υπολογιστούν τα ένσημα από την επιδότηση του 2021 μέσω του Εργάνη για να μπορούν να πάρουν επιδότηση ανεργίας μετά τις απολύσεις του Ιανουαρίου και να διορθωθούν τα λάθη σε ΚΑΔ και ένσημα σε σχέση με το εποχικό επίδομα.
  • Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης και οι συνάδελφοι που δουλεύουν με μπλοκάκι και οι μικροί επαγγελματίες με εισοδηματικά κριτήρια.
  • Να αποζημιωθούν όλοι οι συνάδελφοι σε περίπτωση ακύρωση ή αναβολής παράστασης.
  • Να αποζημιωθούν οι συνάδελφοι που δεν μπορούν να εργαστούν λόγω νόσησης από COVID-19

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Θα ικανοποιήσετε τα αιτήματα του συλλόγου;

Ο ερωτών βουλευτής

Γεώργιος Λογιάδης

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος | Facebook

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: