οδική σύνδεσης του νέου αεροδρομίου Καστελίου με το οροπέδιο Λασιθίου
Γουλιδάκης, Στρατάκης

Ο Αντιδήμαρχος  Οροπεδίου Λασιθίου, Στρατάκης Γιώργος, μπορεί να είναι άρτι αφιχθείς στο χαρτοφυλάκιο Υποδομών-Ανάπτυξης-Προγραμματισμού, αλλά τα πρώτα βήματα ήδη έγιναν και το μεγαληπέβολο σχέδιο πήρε τη μορφή συμφωνίας!

Σε συνάντηση που είχε την Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, ο Αντιδήμαρχος Υποδομών, Ανάπτυξης και Προγραμματισμού του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου με τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Γιάννη Γουλιδάκη, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου σχετικά με τις υποδομές και την ανάπτυξη της περιοχής, αντικείμενα που ανήκουν πλέον στις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου.

Μεταξύ πολλών θεμάτων που συζητήθηκαν κατά την πολύωρη σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη, στο τραπέζι των συζητήσεων ετέθη πρωτίστως το θέμα της οδικής σύνδεσης του νέου αεροδρομίου Καστελίου με το οροπέδιο Λασιθίου, θέμα ιδιαίτερα μείζον. Αποφασίστηκε μεταξύ των δύο παραγόντων ότι ,από την περιοχή Τσούλη μνήμα έως και τη γέφυρα στον οικισμό Κάτω Μετόχι (δηλαδή εντός διοικητικών ορίων της περιφερειακής ενότητας Λασιθίου) θα εγγραφεί άμεσα στον προϋπολογισμό της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου το ποσό των 400.000 ευρώ περίπου με τίτλο “Βελτίωση δρόμου και κατασκευή τεχνικών από Τσούλη μνήμα έως Χώνος Κάτω Μετοχίου”. Αντίστοιχο έργο από Κασταμονίτσα έως τα σύνορα του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου (θέση Τσούλη μνήμα) ύψους 700.000€, έχει ενταχθεί ήδη από τον Μάρτιο του 2019, από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. 

Επίσης, αποφασίστηκε η εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή συρματοκυβωτίων στον ποταμό Χαυγά ,μήκους ενός χιλιομέτρου στο ύψος του χωριού Μαρμακέτω με Τζερμιάδων, προκειμένου να ασφαλιστούν τα πρανή του ποταμού και να μην δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, με Δήμαρχο τον Γιάννη Στεφανάκη, για ακόμη μια φορά αποδεικνύει τη σύγχρονη και προοδευτική ματιά του, με την οποία πάντα προσπαθεί και επιδιώκει μια ποιοτικότερη καθημερινότητα των πολιτών σε όλα τα επίπεδα. 

από τον δήμο οροπεδίου Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos