οι απολυμένοι των Συνεταιριστικών τραπεζών έχουν όλοι δικαίωμα στην εργασία
ΟΤΟΕ

Η εξεύρεση εργασίας των απολυμένων τραπεζοϋπαλλήλων από τις Συνεταιριστικές Τράπεζες που έκλεισαν (Δωδεκανήσου, Ευβοίας, Δυτ. Μακεδονίας, Λαμίας, Λέσβου – Λήμνου και Αχαϊκής) ήταν από την πρώτη στιγμή και παραμένει σταθερά μέχρι σήμερα θέμα ιδιαίτερης προσοχής και ενδιαφέροντος από την ΟΤΟΕ.

Μιλάμε για όλους εκείνους, που στερήθηκαν την εργασία τους με το κλείσιμο των Συνεταιριστικών Τραπεζών και όχι μόνο για όσους μέχρι σήμερα εργάζονται στην εκκαθάριση αυτών των τραπεζών και συμφωνήθηκε η απορρόφησή τους από τις συστημικές τράπεζες, εξέλιξη την οποία θεωρούμε ιδιαίτερα θετική, αφού έχει τη σφραγίδα συμβολής και της ΟΤΟΕ.

Για το σκοπό αυτό η ΟΤΟΕ με νέα παρέμβασή της ζήτησε από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Γιάννη Δραγασάκη (υπεύθυνο για τις τράπεζες) να ενταχθούν στο σχεδιασμό απορρόφησης από τις συστημικές τράπεζες και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, που μέχρι σήμερα παραμένουν άνεργοι και το εργασιακό τους μέλλον είναι άγνωστο και ιδιαίτερα επισφαλές.

Ελπίζουμε στη θετική ανταπόκριση της Κυβέρνησης, αλλά και στην ουσιαστική συμβολή της αρμόδιας Διεύθυνσης της Τράπεζας της Ελλάδος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί οριστικά – σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις της ΟΤΟΕ – με δίκαιο και ορθολογικό τρόπο, ένα θέμα που αφορά ΟΛΟΥΣ τους απολυμένους εργαζόμενους, έτσι ώστε να μην παραμείνουν σε καθεστώς εγκατάλειψης και διαφορετικής μεταχείρισης, όσοι είναι άνεργοι μέχρι σήμερα.

Η ΟΤΟΕ έχει ζητήσει συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για το θέμα αυτό, θα παρακολουθήσει την εξέλιξή του και θα συνεχίσει τις προσπάθειές της μέχρι τέλους.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos