Οι μέρες που διανύουμε είναι σημαντικές για τον τουρισμό
ο Χάρης Θεοχάρης στον δήμο Αγίου Νικολάου

Μεγάλη τιμή, αποτελεί για ένα κατεξοχήν τουριστικό δήμο, να υποδέχεται για πρώτη φορά Υπουργό Τουρισμού, γεγονός που καταδεικνύει ότι η κυβέρνηση μας λογαριάζει”. Στην δήλωση αυτή προχώρησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, υποδεχόμενος στον δήμο, τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρη, υπογραμμίζοντας ότι κεντρικό ζητούμενο, παραμένει η έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου, με ήρεμες κινήσεις, προκειμένου να υπάρξει  ανάλογη προετοιμασία για τα χρόνια που ακολουθούν.

Ο Δήμαρχος έθεσε στον κ. Θεοχάρη, το αίτημα για την ανωτατοποίηση της ΑΣΤΕΚ και την ουσιαστική αναβάθμιση με την ένταξη της, σ΄ ένα από τα δύο Πανεπιστήμια της Κρήτης, κάτι που στερείται όπως είπε η χώρα, ενώ στοχεύει στον τουρισμό υψηλής ποιότητας.

 Επίσης αναφέρθηκε στην δημιουργία υποθαλάσσιου καταδυτικού πάρκου, σε εγκεκριμένο χώρο, στην αγορά πλοίου από την ΔΑΕΑΝ και την αδυναμία πόντισης του, καθώς και στην αναγκαιότητα εκπόνησης μελετών, γεγονός που αποτελεί τροχοπέδη όπως υποστήριξε, στην ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής. Τέλος υπήρξε αναφορά για ζητήματα που σχετίζονται με τα τέλη παρεπιδημούντων – διανυκτέρευσης καθώς και με θέματα που σχετίζονται με την διαχείριση των παραλιών.

Όπως δήλωσε ο κ. Ζερβός, οι απαντήσεις που πήρε από τον υπουργό στα παραπάνω θέματα, είναι σαφείς, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την βοήθεια του υπουργείου και της κυβέρνησης, θα υπάρξει περαιτέρω στήριξη του τουριστικού προϊόντος. 

Με την σειρά του ο Υπουργός Τουρισμού, σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων ανέφερε : ”Οι μέρες που διανύουμε, είναι πολύ σημαντικές για τον ελληνικό τουρισμό, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στο σημείο αφετηρίας για την φετινή χρονιά.

Η χώρα μας ,με την έως τώρα επιτυχία που είχε στην αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι στην πρωτοπορία και του ανοίγματος και της επόμενης μέρας. Αυτό θα είναι το εφόδιο μας, για να πείσουμε τον κόσμο να έρθει και να περάσει όμορφες και ασφαλείς στιγμές στην χώρα μας. Το ευχάριστο από την πρώτη ημέρα του ανοίγματος, είναι ότι τα όποια μικρά ζητήματα ανέκυψαν, επιλύθηκαν άμεσα, και διαπιστώνουμε ότι υπάρχει διάθεση, να ταξιδέψει ο κόσμος. Κάθε τουρίστας που θα ταξιδέψει και θα γυρίσει ασφαλής στο σπίτι του, θα γίνει ένας πρεσβευτής της ποιότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Γι αυτό όλοι μαζί με συνεργασία, με τις δημοτικές – περιφερειακές αρχές, με τους εργαζόμενους στον τουρισμό, θα καταφέρουμε ν΄ ανεβάσουμε την ποιότητα του τουριστικού μας προϊόντος.

Στην συνάντηση, παρέστησαν ο πρόεδρος του Δ.Σ κ. Γ. Καλογεράκης, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Ν. Κοκκίνης, ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ κ. Μ. Φαρσάρης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Γ. Μελισσουργάκης, αντιδήμαρχοι κ.α.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos