Στην Πράξη
Οχυρώνεται ο Δήμος Αγίου Νικολάου για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών
από τη συνάντηση στο δήμο Αγίου Νικολάου

Κλιμάκιο του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτελούμενο από τους κ. Στ. Λόζιο, αναπληρωτή καθηγητή Δυναμικής και Τεκτονικής Γεωλογίας και κ. Κων/νο Σούκη Δρ. Γεωλογίας , επισκέφθηκε σήμερα τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό – με αφορμή την συνεργασία που ήδη έχει ξεκινήσει στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με τον καθηγητή  Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Τμήματος και πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας κ. Ευθύμιο Λέκκα – για την σύνταξη πρότασης αναφορικά με την εκτίμηση και ανάλυση φυσικών κινδύνων στο Δήμο Αγίου Νικολάου.

Σε δήλωση του, ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, έκανε γνωστό, ότι οι επιστήμονες του Ε.Κ.Π.Α, ερευνούν και αξιολογούν πως εξελίσσεται το γεωδυναμικό κομμάτι της περιοχής (καταγραφή ρηγμάτων, ιστορικό σεισμών κ.α) καθώς επίσης και στοιχεία που φανερώνουν, εάν απαιτείται η κατασκευή συνοδών έργων, αλλά γενικότερα επεξεργάζονται το σχέδιο, βάση του οποίου θα κινηθεί η πόλη σε περίπτωση σεισμού.

 Ήδη ο Δήμος, διαθέτει σχέδιο αντισεισμικής προστασίας, γνωρίζοντας τους χώρους συγκέντρωσης που πιθανόν θα επανελεγχθούν, με τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν.

Η πρόταση που θα διαμορφωθεί, σύμφωνα με τον ίδιο, θα τεθεί υπόψη της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και θ΄ αποτελέσει το πλάνο, βάση του οποίου, θα κληθούμε να λειτουργήσουμε – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε -προκειμένου να προσφέρουμε στους μόνιμους κατοίκους, αλλά και στους ξένους επισκέπτες, την αίσθηση της απόλυτης ασφάλειας, αφού θα υπάρξει πλαίσιο λειτουργίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης όπως φωτιά, πλημμύρα,σεισμός, υψηλός κυματισμός κ.α.

Στην παραπάνω συνάντηση, συμμετείχε και η κ. Μαρία Πρατσινάκη, Δ/ντρια της Δ/νσης Μελετών και Προγραμματισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου.

από τον δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: