Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου της 17ης Δεκεμβρίου 2019 για το ενδεχόμενο δημιουργίας δομής φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών στο πεδίο βολής Γουβών (αριθμός απόφασης: 358/2019).

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου

Στην 29η συνεδρίασή του, της 17ης/12/2019 και με αφορμή τις πληροφορίες που φέρνουν στο προσκήνιο ακραία σενάρια για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών στο πεδίο βολής Γουβών, 

ψηφίζει ομόφωνα:

  1. Αναγνωρίζει ως μείζον εθνικό και πανανθρώπινο θέμα το προσφυγικό ζήτημα και θεωρεί δεδομένη την υποχρέωση και τη διάθεση των τοπικών  κοινωνιών για αλληλεγγύη και ουσιαστική στήριξη στους πρόσφυγες. Η πρόθεσή μας παραμένει απόλυτα θετική στο να αναλάβουμε το μερίδιο ευθύνης από το βάρος που μας αναλογεί, βοηθώντας στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπισή του. Δηλώνουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας στη δημιουργία κλειστών ή ανοικτών κέντρων φύλαξης. Η μέχρι σήμερα φιλοξενία οικογενειών προσφύγων στο νησί μας αποτελεί πρότυπο σε όλη τη χώρα και έτσι επιθυμούμε να παραμείνει, όπως πρόσφατα επικαιροποιήθηκε με την 137/9-12-2019 απόφαση της ΠΕΔ Κρήτης.
  2. Ζητούμε να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για το θέμα  και όχι μονομερείς αιφνιδιαστικές ειλημμένες αποφάσεις.
  3. Να αναγνωρίσει η πολιτεία το μέγεθος της οικονομικής και αναπτυξιακής συνεισφοράς του μεγαλύτερου τουριστικού Δήμου της χώρας στο ΑΕΠ και να μην θέτει σε κίνδυνο το πολύτιμο τουριστικό προϊόν, που τα τελευταία χρόνια πλήττεται ποικιλοτρόπως.
  4. Απαιτεί από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες που θα προκαλέσουν τη ρήξη με την τοπική μας κοινωνία, της οποίας τη βούληση, όπως εκφράζεται δια του παρόντος ομόφωνου ψηφίσματος, καλούμαστε να εφαρμόσουμε απαρέγκλιτα.
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos