Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Η “Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής” Δήμου Αγίου Νικολάου  στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών,  με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για το φαινόμενο της έμφυλης βίας,  έχει προγραμματίσει τα εξής:

  • Την  προβολή  σποτ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης 
  • Την  διοργάνωση δράσεων  με στόχο την ενημέρωση των πολιτών στις  τοπικές κοινότητες 
  • Στην δημοσίευση δελτίου τύπου στην τοπική εφημερίδα και στην ιστοσελίδα του δήμου
  • Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων ή και την συμμετοχή σε αυτές καθ’ όλη την διάρκεια του έτους , σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς .
  • Συμμετοχή στην καμπάνια ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης των Δήμων της Κρήτης.

Η Κρήτη λέει «ΟΧΙ στη ΒΙΑ  κατά των Γυναικών».

Επειδή το νησί μας, δεν αποτελεί εξαίρεση, ως προς το φαινόμενο αυτό, ο Δήμος μας ανταποκρίθηκε στην έγγραφη πρόσκληση – πρόταση του  Δήμου Ηρακλείου, προκειμένου να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις φωνές μας στο πλαίσιο μιας κοινής προσπάθειας ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης (καμπάνια) των συμπολιτών μας, ώστε να φτάσει και στο τελευταίο χωριό του νησιού μας, το μήνυμα ενάντια στη βία κατά των γυναικών.

Στην καμπάνια ανταποκρίθηκαν και συμμετέχουν οι Δήμοι Χανίων, Ρεθύμνης, Αγίου Νικολάου, καθώς και οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, Αρχανών – Αστερουσίων, Μαλεβυζίου,  Μινώα Πεδιάδος,  Φαιστού και Χερσονήσου, με τη δημοσίευση κοινού Δελτίου Τύπου και την προβολή κοινών ραδιοτηλεοπτικών spot της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων, από όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε., κατά τη διάρκεια της 25ης Νοεμβρίου και σε τακτά χρονικά διαστήματα , αναγνωρίζοντας το σημαντικό τους ρόλο. Ελπίζουμε η 25η Νοεμβρίου να αποτελέσει το έναυσμα για την προστασία των θυμάτων βίας. Σε κάθε περίπτωση, ας μην ξεχνάμε ότι η Βία κατά των Γυναικών συνιστά εγκληματική συμπεριφορά και η καταπολέμησή της είναι ευθύνη όλων μας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos