«Σήμερα παραδίδουμε σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και κοινωνικούς φορείς τα πρώτα 15 αυτοκίνητα από τα Ολυμπιακά Ακίνητα. Είχαμε πει και στο παρελθόν και θα το τονίζουμε πάντα ότι ολόκληρη η ολυμπιακή περιουσία ανήκει σε αυτόν που τη χρηματοδότησε, τον ελληνικό λαό»
Τα παραπάνω επεσήμανε ο Γ.Γ της περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας παραδίδοντας τη Παρασκευή (19/8) τα πρώτα 15 εννεαθέσια αυτοκίνητα τύπου βαν από τα 36 που παρέλαβε η Περιφέρεια Κρήτης, κατά την μεταολυμπιακή περίδο, από τα Ολυμπιακά Ακίνητα. Tα υπόλοιπα 21 αναμένονται να δοθούν τις επόμενες ημέρες στην Περιφέρεια και στη συνέχεια να παραδοθούν σε δήμους και ιδρύματα.

Τα αυτοκίνητα παραδόθηκαν στους:
Δήμο Σφακίων
Δήμο Ανατολικού Σελίνου
Δήμο Μουσούρων
Δήμο Ιναχωρίου
Δήμο Βάμου
Κοινότητα Ασή Γωνιάς
Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Χανίων
Γ ΚΑΠΗ Δήμου Ρεθύμνης
Δήμο Βιάννου Ηρακλείου
ΚΕΠΕΠ Πόμπιας Ηρακλείου
Κέντρο Θεραπείας Εξ/νων Ατόμων (πρ. ΑΡΙΑΔΝΗ)
Κέντρο Παιδική Μέριμνας Θηλέων Ηρακλείου
Ειδικό Σχολείο Αγίου Νικολάου
Θεραπευτήριο Χρ. Παθήσεων Λασιθίου «Αγ. Νικόλαος».
Παιδόπολη Νεάπολης Λασιθίου

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Τσόκα κατά την παράδοση των αυτοκινήτων έχουν ως εξής:

Σήμερα παραδίδουμε σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και κοινωνικούς φορείς τα πρώτα 15 αυτοκίνητα από τα Ολυμπιακά Ακίνητα. Είχαμε πει και στο παρελθόν και θα το τονίζουμε πάντα ότι ολόκληρη η ολυμπιακή περιουσία ανήκει σε αυτόν που τη χρηματοδότησε, τον ελληνικό λαό. Εκεί λοιπόν, στον ελληνικό λαό, προσπαθούμε και εμείς να επιστρέψουμε τη χρήση αυτών των αυτοκινήτων και αργότερα των σταδίων, μέσω των εκπροσώπων. Παράλληλα, πέρα των Δήμων, παίρνουν και διάφοροι κοινωνικοί φορείς, οι οποίο καλούνται να τα αξιοποιήσουν στον τομέα της πρόνοιας. Έτσι λοιπόν, αντιλαμβάνεστε ότι θα είναι χρηστικότατα και βέβαια πάρα πολύ χρήσιμα. Να σας τονίσω ότι θα υπάρξουν και τέσσερα αυτοκίνητα ειδικά διασκευασμένα για άτομα με ειδικές ανάγκες, όπου θα δοθεί ένα σε κάθε Νομό, στις αντίστοιχες Οργανώσεις. Ευχαρισώ τους δημάρχους, το ΠΕΣΥΠ, όλους τους υπόλοιπους φορείς για την συνεργασία τους. Υπήρξε μία επικοινωνία δική τους απευθείας με το Υπουργείο και έτσι ήρθαν τα πρώτα 15. Τα υπόλοιπα πιστεύουμε ότι σε ένα διάστημα δύο εβδομάδων θα είναι εδώ και θα έχουμε την ευκαιρία να δώσουμ και εκείνα, σύνολο 36.

Ερ: Εκτός από τα αυτοκίνητα και τα σκάφη περιμένουμε και τίποτα άλλο;
Απ: Όχι. Νομίζω ότι έχουμε παραλάβει ένα καλό αριθμό αυτοκινήτων καθώς και 8 σκάφη. Από την πλευρά μου γνωρίζετε ότι γίνονται πάντα προσπάθειες να υπάρξουν και επιπλέν. Εάν υπάρξουν θα δούμε και το πού θα πάνε.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos