οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες
οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Ηρακλείου στη ΒΙΟ.ΜΕ καλεί όλους και όλες, τους εργαζόμενους/ες, άνεργους/ες, τους υπό διαθεσιμότητα, υπό απόλυση, υπό αξιολόγηση συναδέλφους και συμπολίτες μας, συνταξιούχους,

ντόπιους και μετανάστες, συλλογικότητες, συνδικάτα, σωματεία, κόμματα και φορείς της πόλης μας στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 595 αγωνιζόμενες καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ,  την Τρίτη 1 Ιουλίου στις 8 το πρωί στη Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου (λεωφόρος Κνωσού 255). Εκ μέρους του συντονιστικού των αγωνιζόμενων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, θα βρίσκεται στην παράσταση διαμαρτυρίας η Δήμητρα Μανώλη.

Παρακαλούμε να προωθηθεί και να υπογραφεί το παρακάτω ψήφισμα:

595 γυναίκες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών από 17 Σεπτεμβρίου 2013 χάσαμε τις δουλειές μας. Η Κυβέρνηση μας απέλυσε και επέλεξε να δώσει τη δουλειά μας σε εργολάβους, χωρίς  κανένα δημοσιονομικό όφελος. Ο μισθός μας κυμαινόταν από 300-650 ευρώ το μήνα. Δεν είμαστε αριθμοί, είμαστε άνθρωποι. Δεν σκύψαμε το κεφάλι. Από 17 Σεπτεμβρίου είμαστε κάθε μέρα στο δρόμο και διεκδικούμε τη δουλειά μας, διεκδικούμε τη ζωή μας.

Η Κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να καταστείλει τον δίκαιο αγώνα μας. Εικόνες ξυλοδαρμού, ανυπεράσπιστων γυναικών 50-60 χρονών από τα ΜΑΤ, έχουν κάνει το γύρο  του κόσμου. Πολλές από μας βρέθηκαν αναιτιολόγητες επιθέσεις της Αστυνομίας εναντίον μας.

Επιλέξαμε την αξιοπρέπεια. Δέκα μήνες αγώνα, δέκα μήνες φτώχειας και προβλημάτων! Δεν το βάζουμε όμως κάτω. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Διεκδικούμε το αυτονόητο. Το δικαίωμα στη ζωή.

Ένα κύμα συμπαράστασης εξαπλώνεται στην  κοινωνία. Εργαζόμενοι, απολυμένοι, άνεργοι, μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι, καλλιτέχνες, δηλώνουν με κάθε τρόπο την συμπαράστασή τους.

Η Ελληνική δικαιοσύνη μας δικαίωσε, η Κυβέρνηση όμως αρνείται  να συμμορφωθεί και να εκτελέσει δικαστικές αποφάσεις. Μας εκδικείται γιατί αγωνιζόμαστε. Μας εκδικείται γιατί επιλέξαμε την αξιοπρέπεια στη ζωή.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. Ζητάμε από σας, να εκφράσετε την αλληλεγγύη σας, στον αγώνα ζωής και αξιοπρέπειας που δίνουμε. Ζητάμε να υπογράψετε το κείμενο συμπαράστασης και συλλογής υπογραφών που θα υποχρεώσει την Κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, χωρίς κανένα δημοσιονομικό κόστος.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: