Παύει η 24ωρη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου ΓΝΑΝ
τα τηλέφωνα θα χτυπούν στο γραφείο κίνησης

Στο πρόσφατο παρελθόν έχει επισημανθεί σε αποφάσεις γενικών συνελεύσεων του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ και σε ανακοινώσεις του ΔΣ του συλλόγου ο αναποτελεσματικός και αυταρχικός τρόπος διοίκησης που ασκείται από τη διοικήτρια Μ. Σπινθούρη, αλλά  η κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως για τις επισημάνσεις των εργαζομένων,

Νέα περίπτωση αναποτελεσματικής διοίκησης έχουμε αυτές τις ημέρες με την απόφαση της διοικήτριας Μ. Σπινθούρη να τερματίσει την 24ωρη  λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου του Νοσοκομείου και να κάνει εκτροπή των γραμμών στο Γραφείο Κίνησης του Νοσοκομείου, χωρίς να υπάρχει κανένας έκτακτος λόγος, ούτε εισήγηση  που να επιβάλει αυτή την αλλαγή, παρά μόνο η προσωπική άποψη της κυρίας Διοικήτριας.

Το τηλεφωνικό κέντρο του Νοσοκομείου  έχει πολλές διαφορετικές λειτουργίες:

σύνδεση των εισερχόμενων εξωτερικών κλήσεων με εσωτερικά τηλέφωνα ή με κινητά τηλέφωνα ιατρών,

σύνδεση των εσωτερικών γραμμών σε κλήσεις με εξωτερικά τηλέφωνα (πχ μεεφημερεύοντες ιατρούς και κλινικές άλλων Νοσοκομείων),

άμεση σύνδεση τωνεσωτερικών γραμμών με κινητά τηλέφωνα και διέσεις σε περιπτώσεις επειγόντωνπεριστατικών.

Αυτές οι υπηρεσίες δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να εξυπηρετηθούν με εκτροπή των εισερχόμενων γραμμών στο γραφείο κίνησης.

Η 24ωρη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου με προσωπικό υφίσταται εδώ και 30 έτη,  αποτελεί εκ των πραγμάτων απαραίτητη προϋπόθεση ασφαλούς λειτουργίας του Νοσοκομείου, και υφίσταται σε όλα τα μεσαία και μεγάλα Νοσοκομεία της Κρήτης και της χώρας.

Η εκτροπή των γραμμών του τηλεφωνικού κέντρου στο γραφείο κίνησης θα δημιουργήσει αναστάτωση, ταλαιπωρία των εξυπηρετούμενων πολιτών  και προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του τμήματος. Μέχρι σήμερα η εκτροπή που έχει γίνει προς το ΤΕΠ ήταν προβληματική  και έχει δημιουργήσει και δημιουργεί προβλήματα και αναστάτωση στη λειτουργία του ΤΕΠ και των άλλων τμημάτων του Νοσοκομείου.

Η απόφαση της διοικήτριας κυρίας Σπινθούρη για τον τερματισμό της 24ωρης λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου του Νοσοκομείου για υποτιθέμενη εξοικονόμηση προσωπικού,  είναι μια απόφαση αρνητική και επικίνδυνη για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου.

Αποτελεί τη συνέχεια σε μια σειρά άλλων αντίστοιχων αρνητικών και μεροληπτικών αποφάσεων που έχει λάβει η κυρία Σπινθούρη, όπως η επιβολή εσωτερικών αιμοληψιών στο προσωπικό των εργαστηρίων, παρά την αντίθετη άποψη του επιστημονικού συμβουλίου και των υπηρεσιακών παραγόντων. Επίσης αποτελεί συνέχεια του περιορισμού δραστηριοτήτων του Νοσοκομείου, όπως η μη λειτουργία του οδοντιατρείου εδώ και δύο χρόνια, η παντελής έλλειψη τεχνικού στη νυχτερινή βάρδια και τα συνεχή κενά στις εφημερίες πολλών ιατρικών ειδικοτήτων (χειρουργική, ακτινολογικό κα).

Δυστυχώς όπως διαπιστώνουμε η διοίκηση του Νοσοκομείου μας ασκείται με τρόπο μεροληπτικό, πρόχειρο, αυταρχικό και με πλήρη περιφρόνηση και απαξίωση της άποψης των θεσμικών οργάνων του ΓΝΑΝ και των εκπροσώπων των εργαζομένων. Για τα παραπάνω έχει ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας χωρίς να κάνει τίποτα για να αλλάξει η κατάσταση. Θα υπάρξει άραγε κάποια παρέμβαση, ή η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επικροτεί αυτόν τον πρόχειρο, αυταρχικό και αναποτελεσματικό τρόπο διοίκησης;

Διαμαρτυρόμαστε για  αυτή την κατάσταση και οργανώνουμε:

  • Δίωρη σταση εργασίας την Τρίτη 18/12 από τις 12.00- 14.00 και συγκέντρωση μπροστά από το γραφείο Κίνησης
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της διοικήτριας του Νοσοκομείο την ίδια μέρα.

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος      ο Γραμματέας

Γ. Μανουσάκης      Κ. Κοκολάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos