Πεζοπορία στο Φαράγγι των Νεκρών στη Ζάκρο
το Φαράγγι των Νεκρών στη Ζάκρο από ψηλά

Την Κυριακή 14 Ιουνίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου συνεχίζει τις πεζοπορίες του τηρώντας πάντα τις αποστάσεις και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Αυτή τη φορά θα διασχίσουμε το περίφημο Φαράγγι των Νεκρών, στο ανατολικότερο άκρο της Κρήτης.  Θα ξεκινήσουμε από το γραφικό χωριό της Ζάκρου (πιθανή ώρα άφιξης με το λεωφορείο γύρω στις 10.00) και περπατώντας κατά μήκος του φαραγγιού θα φτάσουμε ως τον παραλιακό οικισμό της Κάτω Ζάκρου  (πεζοπορία 2,5 ωρών). Εκεί θα παραμείνουμε για 2 περίπου ώρες για φαγητό και για κολύμπι. Όποιος θέλει, μπορεί επίσης να επισκεφτεί τον αρχαιολογικό χώρο του ανακτόρου. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο, που θα μας μεταφέρει ξανά στη Ζάκρο, για να περιηγηθούμε λίγο στα σοκάκια και τις πηγές του χωριού. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για Άγιο Νικόλαο με πιθανή ώρα επιστροφής γύρω στις 19.30.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 7:30. Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με λεωφορείο (απαραίτητη η χρήση μάσκας κατά την διαδρομή)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω των εκτάκτων συνθηκών (στο λεωφορείο επιτρέπεται η επιβίβαση μόνο 28 επιβατών) παρακαλείσθε να δηλώσετε συμμετοχή προκαταβάλλοντας το αντίτιμο των 15€, όσο πιο γρήγορα γίνεται κι οπωσδήποτε ως το μεσημέρι της Παρασκευής στον ταμία του Συλλόγου, Γιάννη Πάγκαλο (τηλ. 28410 28173, ώρες καταστημάτων). Προτεραιότητα θα δοθεί στα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: περίπου 2,5 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1
ΑΡΧΗΓΟΣ: Παναγιώτης Ευδαίμων(697 968 7576)

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες,  από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου

 ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos