το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης
το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης

Εξαιρετικά ήταν τα αποτελέσματα από την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην κορυφαία εμπορική έκθεση τροφίμων  «International Green Week» που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο. Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε  με δικό της περίπτερο  στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδιασμού της για την προβολή του πρωτογενή τομέα και των ποιοτικών προϊόντων του νησιού.

Στην “Πράσινη Εβδομάδα 2016» συμμετείχαν περισσότεροι από  1.658 εκθέτες ήταν συγκεντρωμένο το ένα τρίτο της παγκόσμιας αγοράς τροφίμων και ποτών, έδωσαν το παρόν 70 Υπουργοί  Γεωργίας απ’ όλο τον κόσμο, 1.500 εκπρόσωποι  της παγκόσμιας ακαδημαϊκής, εμπορικής και βιομηχανικής κοινότητας. Την έκθεση επισκέφθηκαν 400.000 περίπου άτομα  ενώ τις εκδηλώσεις κάλυψαν 4.840 δημοσιογράφοι  από 68 χώρες. Το περίπτερο της Περιφέρεια Κρήτης που ξεχώρισε και εντυπωσίασε, προσέλκυε καθημερινά πληθώρα επισκεπτών που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αλλά και να γευτούν προιόντα-δείγματα συσκευασμένων  και κυρίως πιστοποιημένων  αγροτικών  προϊόντων από όλο το νησί ,   όπως ελαιόλαδο, μέλι , κρασί,  βρώσιμες ελιές, αρωματικά βότανα, σταφίδες, τυροκομικά, απάκι, λουκάνικο,  παξιμάδια,   ξεροτήγανα κ.α προιόντα. Παράλληλα το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης εκτός από καταναλωτές, επισκέφθηκαν και εμπορικοί επιχειρηματίες που αναζητούσαν  νέες συνεργασίες,  ενώ για την ποιότητα των Κρητικών προϊόντων ενημερώνονταν από στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης.

Ιδιαίτερο υπήρξε το ενδιαφέρον επισκεπτών και εμπορικών αντιπροσώπων για  το Κρητικό μέλι, όπως επίσης για  το συσκευασμένο  ελαιόλαδο προϊόντα που γνωρίζουν όπως ανέφεραν την εξαιρετική ποιότητας τους και τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους.

Επίσης θετικές εντυπώσεις προκάλεσαν εκθέματα  που ξεχώρισαν για τις   καλαίσθητες συσκευασίες τους, καθώς  και προϊόντα   delicatessen , για τα οποία ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες και  εκδήλωσαν  το ενδιαφέρον να προμηθευτούν  άμεσα.

περισσότεροι από 1500 επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα
περισσότεροι από 1500 επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα

Παράλληλα στο πλαίσιο της έκθεσης σε ειδική εκδήλωση γαστρονομίας που διοργανώθηκε στο χώρο του Κρητικού περιπτέρου  περισσότεροι από 1500 επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα, που είχαν μεταφερθεί από την Κρήτη. Προϊόντα όπως απάκι, λουκάνικα , τυροκομικά και σαλάτες, ξεροτήγανα, παξιμάδια, ελιές που οι σεφ Ευαγγελία Καρκαμπίτσα (εκπρόσωπος της Λέσχης Αρχιμαγείρων   Ελλάδας στην Γερμανία) και Καρολίνα Καψάλη (μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων   Ελλάδας στην Γερμανία), μαγείρεψαν  επιτόπου δημιουργώντας ευφάνταστα παραδοσιακά πιάτα, γαρνιρισμένα από Κρητικά βότανα, ελαιόλαδο   που συνοδεύοντας από εξαιρετικά Κρητικά κρασιά.  Η εκδήλωση γευσιγνωσίας ενθουσίασε τους εκατοντάδες επισκέπτες που δήλωσαν ότι γνωρίζουν  για την ποιότητα και την ιδιαιτερότητα των προϊόντων μας, που είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη μεσογειακή διατροφή .

Στην ετήσια διεθνή έκθεση του Βερολίνου, την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Πρωτογενή Τομέα Θεανώ Βρέντζου,  ο Περιφερειακός Σύμβουλός Κώστας Δανδουλάκης  και το στέλεχος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Ελβίτα Βολικού.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης στην διάρκεια της έκθεσης επισκέφθηκαν , ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, μαζί με τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπο Κασίμη, ο Γερμανός Υπουργός Γεωργίας Κρίστιαν Σμίτ, ο εμπορικός ακόλουθος Χρήστος Ντοκομές, αξιωματούχοι της Γερμανικής Κυβέρνησης, αλλά και επιχειρηματίες εισαγωγείς τροφίμων και ποτών.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos