Είσοδος στο γήπεδο

Πρόγραμμα Καλλιπάτειρα

Η καταληκτική εκδήλωση για το σχολικό έτος που ολοκληρώνεται, των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Καλλιπάτειρα, έγινε το βράδυ της Πέμπτης (6/6) στο Δημοτικό Στάδιο Αγίου Νικολάου, με αρκετή προσέλευση κόσμου, που βρέθηκε εκεί για να παρακολουθήσει τα παιγνίδια των παιδιών και όλα τΆ άλλα που έγιναν μέσα στο γήπεδο.

Το πρόγραμμα Καλλιπάτειρα ξεκίνησε αυτή τη σχολική χρονιά και εφαρμόζεται στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στα ολοήμερα σχολειά, προαιρετικά δε στη δευτεροβάθμια, πραγματεύεται θέματα όπως η ισότητα των δύο φίλων, τόσο στην εκπαίδευση όσο και στη κοινωνία, οι κοινωνικές ανισότητες, ο κοινωνικός αποκλεισμός, η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, η πολυπολιτισμικότητα, και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στο πρόγραμα στο Δήμο Αγίου Νικολάου, συμμετέχουν το 1ο , 2ο, 3ο, 4ο, δημοτικά σχολεία Αγίου Νικολάου και τα Δημοτικά Σχολεία Ελούντα και Κριτσάς. Τον συντονισμό έχει το Δημοτικό Σχολείο Ελούντας.

Θεατές

Πρόγραμμα Καλλιπάτειρα

Μαθητές από όλα αυτά τα σχολεία έπαιξαν, διασκέδασαν μέχρι αργά με μια σειρά παιγνδια που είχαν ετοιμάσει για την ημέρα οι καθηγητές φυσικής αγωγής, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ενώ από το γήπεδο πέρασαν μαθητές του Μουσικού Συλλόγου, ερμηνεύοντας Κρητική και Ευρωπαϊκή μουσική, μαζί με χορευτικό συγκρότημα.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι προϊστάμενοι εκπαίδευσης, ενώ την διοργάνωση συμμετείχε και ο Δήμος Αγίου Νικολάου μέσω των οργανισμών του.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: