Στα φαράγγια του Πάνω Μεραμπέλλου, Κουρούκολος, στ' Αυλάκι
η παραλία στ’ Αυλάκι

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου επισκέπτεται, σε μια κυκλική διαδρομή, το πανέμορφο πάνω Μιραμπέλλο και με αφετηρία το μικρό χωριουδάκι του Αγαλιανού, (μετά το Σκινιά και πριν το Πατσόπουλο) αρχικά κατεβαίνει το φαράγγι του Κουρούκουλου και επιστρέφει απ’ το φαράγγι του Σκινιά, ονόματι ‘Στ αυλάκι’, όπως το λένε οι ντόπιοι ‘η ‘Μαυρογιάννη’ ή απλώς Σκινιά.

Χαρακτηριστικό της περιοχής τα πολλά μικρά φαράγγια  και το ξηροθερμικό της τοπίο, γεμάτο από αρωματικά φρύγανα, ρίγανη, θυμάρι κ.α. και βέβαια η καταπληκτική της θέα στο Κρητικό πέλαγος. Όμορφη διαδρομή ανάμεσα σε ξεχασμένα χωριά, που σιγά-σιγά  πάνε να ξαναβρούν την λάμψη τους. Το φαράγγι του Κουρούκουλου ειδικά είναι η πρώτη φορά που το επισκέπτεται ο Σύλλογός μας.

 Η πορεία δεν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες και είναι σχετικά εύκολη, ιδανική για φυσιολάτρες και μη πεπειραμένους ορειβάτες. Όποιος θέλει, μπορεί επίσης να φέρει το μαγιό του για μπάνιο στην υπέροχη μικρή παραλία ‘Αυλάκι΄, όπου και θα κάνουμε διάλειμμα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στη συγκεκριμένη πορεία δεν επιτρέπονται τα ζώα, λόγω των πολλών αιγοπροβάτων που βόσκουν στην περιοχή και για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα με τους βοσκούς!

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 8:00. Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: 4 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 10 χιλιόμετρα

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1+
ΑΡΧΗΓΟΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γιώργος Ανδρουλάκης 6997726460

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, χάρτης της διαδρομής, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου  ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos