Στείλτε διακοπές τον Θεοχάρη, Τώρα!
δημιουργήθηκε μια ουρά 30 χιλιομέτρων

Χειρότερος χειρισμός δεν θα μπορούσε να γίνει. Ενώ όλοι ήξεραν πως τα σύνορα ανοίγουν την Δευτέρα 15/6, μια ξαφνική υπουργική έμπνευση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ την Κυριακή το βράδυ, παρέτεινε το κλείσιμο για τους εκτός Ε.Ε. τουρίστες μέχρι τις 30/6, με αποτέλεσμα να μην προφτάσουν να ενημερώσουν οι τουριστικοί πράκτορες τους Σέρβους πελάτες, πολλοί από τους οποίους είχαν ήδη ξεκινήσει για τη χώρα μας!

Στο τελωνείο του Προμαχώνα, οι τουρίστες μαζεύονταν από τα χαράματα και στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας που άνοιξε προγραμματισμένα (άλλο λάθος: η 15η Ιουνίου ξεκινάει μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, όχι στις 12 το μεσημέρι!) δημιουργήθηκε μια ουρά 30 χιλιομέτρων, με εκατοντάδες Σέρβους, οι οποίοι αφού περίμεναν υπομονετικά να έρθει η σειρά τους να περάσουν τα σύνορα, άκουγαν εμβρόντητοι ότι πρέπει να γυρίσουν πίσω! Ταυτόχρονα χιλιάδες επαγγελματίες του τουρισμού, κυρίως στη Βόρειο Ελλάδα, έμεναν “ξεκρέμαστοι” από την υπουργική απόφαση, που τους έριξε σε ακόμα μεγαλύτερη απόγνωση.

Μάλλον ο Υπουργός (Απαγόρευσης) Τουρισμού δεν μπήκε στον κόπο να δει ούτε τις καλές επιδόσεις της Σερβίας στο μέτωπο του κορονοϊού (σήμερα, 16/6 μόνο 255 θάνατοι, πολύ λιγότεροι και ως ποσοστό επί του πληθυσμού από τις περισσότερες χώρες της Ε.Ε.) ούτε την τόνωση στην ελληνική οικονομία που προσφέρουν οι Σέρβοι τουρίστες, με ετήσια δαπάνη 200 εκατ. ευρώ περίπου. Δεν μπήκε επίσης στον κόπο να σκεφτεί πόσο εξευτελίζεται η χώρα και εξανεμίζει την όποια αξιοπιστία της όταν αυτό που ανακοινώνει ο πρωθυπουργός το Σάββατο το ακυρώνει ο υπουργός την Κυριακή! Το σουρεαλιστικό είναι πως ο κος Θεοχάρης τον Μάιο δήλωνε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο οδικός τουρισμός θα ανακάμψει πιο γρήγορα και συνεπώς πρέπει να υπάρξουν οι συνθήκες για γρήγορο άνοιγμα των συνόρων (…) Διαμορφώνουμε όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις οδικές πύλες εισόδου της χώρας και παράλληλα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τάχιστα να καταστήσουμε εφικτές τις ροές από τα Βαλκάνια».

Είναι προφανές ότι η επιλογή του κου Θεοχάρη ήταν παταγώδης αποτυχία.

Πριν από λίγο, μάθαμε ότι η κατάπτυστη απόφαση ανεκλήθη με παρέμβαση του πρωθυπουργού. Αυτό σημαίνει ότι οι Σέρβοι τουρίστες που ήδη επέστρεψαν στα σπίτια τους και ξεφόρτωσαν τις βαλίτσες απηυδισμένοι από την καρικατούρα κράτους που λέγεται Ελλάδα, ειδοποιούνται τώρα να ξαναφορτώσουν και να ξαναέρθουν! Διεθνές ρεζίλεμα! Όμως η απαγόρευση εξακολουθεί να ισχύει για τουρίστες από τις άλλες βαλκανικές χώρες! Γιατί; Βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας! Η ευθύνη δεν είναι μόνο του κου Θεοχάρη ο οποίος από πολύ νωρίς έδειξε σημαντικά δείγματα ανικανότητας. Είναι και του πρωθυπουργού, που μολονότι τα έβλεπε, επέμενε να τον διατηρεί σε τέτοια νευραλγική θέση.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ καλεί τον πρωθυπουργό να εφαρμόσει τις διακηρύξεις  περί αριστείας κατ’ αρχήν και κατ’ αρχάς στην κυβέρνησή του. Καθώς ο κος  Θεοχάρης δεν παραιτείται, οφείλει ο πρωθυπουργός να τον αποπέμψει τώρα!  Ό άνθρωπος μπορεί ήταν καλός στην είσπραξη φόρων, αλλά αποδεικνύεται  απολύτως ακατάλληλος στη δημιουργία εισοδήματος που είναι βασική  προϋπόθεση για να υπάρξουν φόροι! Καλούμε επίσης την κυβέρνηση να  αντιληφθεί πως εάν ο τουρισμός χάσει εντελώς τη μάχη (το 80% το έχασε  ήδη), το τσουνάμι ύφεσης που πρόκειται να χτυπήσει τη χώρα θα  σμπαραλιάσει το σύνολο της Οικονομίας, και να επιτρέψει την είσοδο από  όλες τις βαλκανικές χώρες, οι οποίες άλλωστε αντιμετώπισαν τον κορονοϊό  με επιτυχία.

Δημιουργία Ξανά Κεντρικής Μακεδονίας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos