Στον δήμαρχο Ηρακλείου, ενάντια στα 5G
εκπρόσωποι της κίνησης με τον δήμαρχο Ηρακλείου

Είμαστε μια κίνηση ευαισθητοποιημένων Ηρακλειωτών, ενημερωμένων και ενεργών σε διάφορους τομείς της κοινωνικής ζωής της πόλης μας. Με έκπληξη και ανησυχία παρακολουθούμε την εγκατάσταση κεραιών κινητής ασύρματης τηλεφωνίας 4G και 5G στην πόλη του Ηρακλείου εν αγνοία μας και εν κρυπτώ.

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε από τον τύπο ότι μετά από ανοιχτή πρόσκληση του αντιδημάρχου κ. Σισαμάκη, η εταιρία Wind, που πρόσφατα συγχωνεύτηκε με τη Vodafone, προχωράει στην εγκατάσταση δικτύου 5G στο Ηράκλειο, χωρίς να έχει καν παρθεί απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο. Αληθεύει αυτό; Προς τι η τόση βιασύνη; Το νέο αυτό δίκτυο προωθείται στην πόλη μας, ενώ οι επιπτώσεις που θα έχει άμεσα, αλλά και μακροπρόθεσμα, στην υγεία και τη ζωή ανθρώπων και ζώων  είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Ο Δήμος Καλαμάτας αποφάσισε να προστατευτεί και να διακόψει το πιλοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης του 5G μετά από έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών του. Οι Βρυξέλλες, χώρες όπως η Γαλλία, η Πολωνία, κάποια καντόνια της Ελβετίας και άλλου, έχουν αναστείλει την εγκατάσταση του 5G, στη Μεγάλη Βρετανία καίνε οργισμένοι πολίτες τις κεραίες, επειδή υπάρχουν δημοσιευμένες ιατρικές μελέτες που αποδεικνύουν ότι προκαλεί σοβαρές και μη αναστρέψιμες βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό και στο περιβάλλον.

Το 5G appeals του 2017, το οποίο υπογράφουν πλέον χιλιάδες επιστήμονες και γιατροί από 200 χώρες, ζητάει αναστολή, να σταματήσουν οι εγκαταστάσεις των δικτύων και να ερευνηθούν πρώτα από ανεξάρτητους από την βιομηχανία επιστημονικούς φορείς οι παρενέργειες για την υγεία και το περιβάλλον. Οι πρώτες έρευνες δείχνουν κυτταρικό στρες, αλλαγές στις αποκρίσεις των κυττάρων, καρκινογένεση, γενετικές και αναπαραγωγικές βλάβες, νευρολογικές διαταραχές, προβλήματα μάθησης και μνήμης κ.α. Έχει καταγραφεί σε πολλά άτομα «ηλεκτρομαγνητική υπερευαισθησία», που συνοδεύεται από διαρκή κόπωση, έλλειψη συγκέντρωσης, ναυτία κ.α.

Είναι γνωστό ότι τα μικρά παιδιά απορροφούν διπλάσια ακτινοβολία απ´ ότι οι ενήλικες στο κεφάλι, τριπλάσια στα μάτια και δεκαπλάσια στο μυελό των οστών. Είναι άραγε τυχαίο ότι μετά μερικά χρόνια χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών έχουν αυξηθεί τόσο πολύ τα περιστατικά παιδικού καρκίνου και λευχαιμίας στις μέρες μας; Προτρέπουμε τον Δήμο και την Περιφέρεια να προβούν σε μια σχετική έρευνα στα αρχεία του Βενιζελείου και του ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Echo Earth, μιας διεθνούς οργάνωσης, που μαζεύει στοιχεία και μαρτυρίες από όλο τον κόσμο για τις επιπτώσεις στους ανθρώπους και στο περιβάλλον λόγο της αύξησης της ακτινοβολίας μέσω του δικτύου 5G, με ανησυχία πληροφορούμαστε:

α) ότι εξαφανίζονται ή πεθαίνουν τα σμήνη των μελισσών, αρρωσταίνουν  τα πουλιά, τα άλογα και άλλα  ζώα όπως και  τα κατοικίδια. β) Οι άνθρωποι παραπονιούνται για κούραση, εμβοές, πονοκεφάλους, προβλήματα μνήμης, πόνους στα οστά, στους μύς και στην καρδιά, αρρυθμίες, αναιμία, μυϊκούς σπασμούς, αίσθημα θερμότητας και κνησμού στο δέρμα, ασβεστώσεις στα νύχια, μόνιμο βήχα, δυσχέρεια αναπνοής, αίσθημα πνιγμού, ναυτία, αϋπνία, επιδείνωση καρκίνων και λευχαιμίας κ.α.

Ο ίδιος ο ΠΟΥ έχει αποδεχτεί τα κινητά τηλέφωνα, ως πιθανόν καρκινογόνα. Η μη ιονίζουσα ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία 5G θεωρείται πλέον η πιο σύγχρονη μορφή περιβαλλοντικής μόλυνσης. Χρησιμοποιούταν επί χρόνια στον στρατό και στις μυστικές υπηρεσίες σαν όπλο. Θα διαρκέσει δεκαετίες μέχρι να ξέρουμε με ακρίβεια τις πραγματικές συνέπειες για τον ανθρώπινο οργανισμό, για τα ζώα, τα φυτά και το περιβάλλον.

Βάσει αυτών των διεθνών στοιχείων ζητούμε από τον Δήμο Ηρακλείου την άμεση ανάκληση της εγκατάστασης του δικτύου 5G στην πόλη μας, όπως έπραξε σοφά και ο Δήμος Καλαμάτας, θέτοντας τη δημόσια υγεία των πολιτών υπεράνω οποιουδήποτε οικονομικού συμφέροντος. Είμαστε έτοιμοι ως πολίτες για περαιτέρω  ενέργειες.

Κίνηση  Πολιτών Ηρακλείου

ΥΓ   Τα στοιχεία και οι επιστημονικές δημοσιεύσεις στα οποία βασίζονται οι ανησυχίες μας είναι στη διάθεση σας όποτε μας το ζητήσατε.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: