στον δήμαρχο Σητείας ο δήμαρχος Ιεράπετρας
Καλαντζάκης, Ζερβάκης

Τον Δήμαρχο Σητείας, κ. Ζερβάκη Γεώργιο, επισκέφθηκε στο Γραφείο του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Καλαντζάκης Θεοδόσιος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Μακρύ Γιαλού, κ. Βρυγιωνάκη Εμμανουήλ και τη Γενική Γραμματέα του Δήμου, κα Χριστοδούλου Θεοδώρα. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν κυρίως διαδημοτικά έργα ύδρευσης, άρδευσης, προγραμματικές συμβάσεις, οδοποιία, λιμενικά έργα κ.α.

Στις δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ανέφερε τα εξής: «Είχαμε μια ιδιαιτέρως εποικοδομητική συζήτηση. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήσαμε περιλαμβάνονταν μια σειρά από διαδημοτικά έργα καίριας σημασίας και για τους δύο Δήμους, όπως το μεγάλο έργο του βιολογικού του Μακρύ Γιαλού, ένα έργο πνοής για την περιοχή, η συνεργασία των λιμενικών Ταμείων Ιεράπετρας και Σητείας με στόχο την ωρίμανση της μελέτης για την προστασία και ανάδειξη του παραλιακού μετώπου Μακρύ Γιαλού, καθώς και η ανάγκη ωρίμανσης της πολεοδομικής μελέτης των περιοχών Κουτσουρά-Μακρύ Γιαλού-Ανάληψης.

Ιδιαίτερος προβληματισμός υπήρξε για τις επιπτώσεις της πανδημίας τόσο στον τουρισμό, όσο και στον αγροτικό κόσμο και για την επόμενη ημέρα στους Δήμους μας.

Κοινός στόχος είναι τόσο η περαιτέρω ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού, όσο και η άμεση προώθηση κοινών υποθέσεων, οι οποίες είναι προς το συμφέρον της Ιεράπετρας και της Σητείας.

Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε η δυναμική και από κοινού διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων τόσο από πλευράς Περιφέρειας, όσο και από πλευράς Υπουργείων, προκειμένου να τελεσφορήσουν τα μεγάλα διαδημοτικά έργα που έχουμε οραματιστεί και δρομολογήσει.

Ευχαριστώ τον κ. Ζερβάκη και τους συνεργάτες του για τη σύμπνοια απόψεων και την αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ μας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos