Συνάντηση Αραχωβίτη, Πολάκη για τις καταστροφές στα Χανιά
Πολάκης, Αραχωβίτης

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, συναντήθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, προκειμένου να συζητήσουν τα διαθέσιμα εργαλεία για την αποζημίωση και στήριξη του εισοδήματος και της παραγωγής στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, που επλήγη σφοδρότατα από την πρόσφατη θεομηνία.

Ο κ. Αραχωβίτης, ενόψει της αυριανής επιτόπιας επίσκεψης στα Χανιά, δήλωσε ότι θα συνοδεύεται από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Φάνη Κουρεμπέ, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής. Ενημέρωσε τον κ. Πολάκη ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και με τους υπόλοιπους βουλευτές του νομού, Γιώργο Σταθάκη, Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνη Μπαλωμενάκη και ότι ήδη γίνονται εκτιμήσεις ζημιών από τον Οργανισμό, ενώ διαβεβαίωσε ότι «θα αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για τη στήριξη της φυτικής και ζωικής παραγωγής, καθώς και την αποκατάσταση των υποδομών, έτσι ώστε ο αγροτικός κόσμος της περιοχής να μπορέσει να συνεχίσει τη δραστηριότητά του.» Πρόσθεσε δε ότι «αναλυτικά το ποια εργαλεία θα αξιοποιηθούν κατά περίπτωση θα τα ανακοινώσουμε αύριο».

Από την πλευρά του, ο κ. Πολάκης τόνισε ότι «φέτος δεν είχαμε μία, αλλά τρεις καταστροφές στα Χανιά, με σκληρότερη και πιο καταστροφική την τελευταία. Υπάρχει απώλεια εδαφών, φυτικού κεφαλαίου, δέντρων, υποδομών, αντλιοστασίων, αρδευτικών δικτύων, μηχανημάτων, σταυλικών εγκαταστάσεων, σε μεγάλη έκταση του νομού, με καρδιά τον Πλατανιά, αλλά και στην Κίσσαμο, στα Σφακιά, στο Σέλινο και στον Αποκόρωνα. Έχουν χαθεί πρόβατα, που τα ‘χει πάρει ο ποταμός ή τα έχει πλακώσει η λάσπη.

Καταστράφηκαν σε μεγάλη έκταση δημόσιες υποδομές και είχαμε μία πολύ γρήγορη αντίδραση συνολικά και σαν αντίδραση και σαν περιφέρεια στο να αποκαταστήσουμε κατ’ αρχήν την πρόσβαση. Έχουν χαλάσει αγροτικοί δρόμοι στους οποίους θα πρέπει να παρέμβει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.»

Τέλος, διαβεβαίωσε «την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξουμε σοβαρά και άμεσα και γρήγορα όλη την παραγωγή της περιοχής».

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

%d