Βάι παραλία
άμεσες ενέργειες στην λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας του Φοινικόδασους στο Βάι από τον κίνδυνο του καταστροφικού σκαθαριού

Θέματα υποδομών και ανάπτυξης του αγροτικού τομέα στην Κρήτη αλλά και ζητήματα που άπτονται στις δράσεις του Κοινωνικού Ταμείου έθεσε στους αρμόδιους Υπουργούς ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης σε διαδοχικές συναντήσεις του σήμερα στην Αθήνα. Ο Περιφερειάρχης και ο αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης στη συνάντηση τους

συζήτησαν θέματα υποδομών, εγγειοβελτιωτικών έργων στον πρωτογενή τομέα. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης τόνισε την αναγκαιότητα των έργων εκτροπής του ποταμού Πλατύ, του φράγματος Λιθινών, την κατασκευή δικτύων του φράγματος Πλακιώτισσας, άλλων εγγειοβελτιωτικών παρεμβάσεων και ζήτησε την ένταξη-χρηματοδότηση τους στη νέα Προγραμματική Περίοδο.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τον Υπουργό άμεσες ενέργειες στην λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας του Φοινικόδασους στο Βάι από τον κίνδυνο του καταστροφικού σκαθαριού και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση στην Αθήνα για την κατάρτιση συγκεκριμένου διαχειριστικού σχεδίου αντιμετώπισης.  Στη συνάντηση όπως έγινε γνωστό θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου, της Περιφέρειας Κρήτης επιστήμονες από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο κ.α.

Επίσης ο Περιφερειάρχης μετά την συνάντηση του με τον κ. Μπόλαρη επισκέφθηκε την αν. Υπουργό αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και συζήτησαν θέματα που αφορούν τις δράσεις του Κοινωνικού Ταμείου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos