Συνάντηση ΠΕΔ, συντονίστριας για τους δασικούς χάρτες
Κουράκης, Κοζυράκη

Ενημερωτική συνάντηση για τους δασικούς χάρτες οι οποίοι πλέον έχουν αναρτηθεί για το σύνολο των περιφερειακών ενοτήτων της Κρήτης, πραγματοποίησε σήμερα η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κα. Μαρία Κοζυράκη με τον Προέδρο της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννη Κουράκη.

Η ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, στο πλαίσιο μιας σειράς συναντήσεων που θα γίνουν από τη Συντονίστρια της ΑΔΚ με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού αναφορικά με τα ζητήματα που προκύπτουν για το τόσο σημαντικό αυτό θέμα, αφορούσε την ανησυχία που εξέφρασε, εκ μέρους του συνόλου των αυτοδιοικητικών της Κρήτης ο Πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Γιάννης Κουράκης, για δημοτικές εκτάσεις και τον χαρακτήρα τους στους ανηρτημένους χάρτες.

Η Συντονίστρια αφού ενημέρωσε τον Πρόεδρο ΠΕΔ για θέματα διαδικασίας και εφαρμογής της δασικής νομοθεσίας όσον αφορά το χαρακτηρισμό και την απόδειξη της κυριότητας σε εκτάσεις που προστατεύονται από τις νομοθετικές διατάξεις, διαβεβαίωσε τον κ. Κουράκη ότι έπειτα από συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν με τους εμπλεκόμενους φορείς του νησιού, θα αποτυπώσει την εικόνα των προβλημάτων προς επίλυση, την οποία και θα μεταφέρει στην πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ από την πλευρά του, δήλωσε ότι θεωρεί δεδομένη την καλή συνεργασία των δασικών υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με τους Δήμους , και προσκάλεσε τη Συντονίστρια να συμμετέχει στην τηλεδιάσκεψη που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 2 Μαρτίου με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ και την ολομέλεια των Δημάρχων για να συζητήσουν κρίσιμες παραμέτρους της διαδικασίας η οποία πρέπει να ακολουθηθεί σε συνέχεια της ανάρτησης των χαρτών και μέχρι την τελική τους κύρωση.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos