από τη συνάντηση στη Περιφέρεια,
από τη συνάντηση στη Περιφέρεια,

Τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη επισκέφθηκε σήμερα στη Περιφέρεια ο νεοκλεγμένος Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανόλης Βεληβασάκης,

ο όποιος συνοδευόταν από τον αντιπρόεδρο Κώστα Τραβαγιάκη, και τον γενικό γραμματέα Ιπποκράτη Μπελαδάκη. Ο Περιφερειάρχης αφού συνεχάρη τη νέα διοίκηση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, συζήτησαν τις πρωτοβουλίες που θα ληφθούν το επόμενο διάστημα για τη συνεχή προβολή της Κρήτης στο εξωτερικό αλλά και την περαιτέρω τόνωση του τουρισμού της και των
εξαγωγών των Κρητικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.
«Σήμερα με χαρά υποδεχτήκαμε τη νέα διοίκηση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, τον νέο Πρόεδρο του Μανόλη Βεληβασάκη, ευχόμενοι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. Η Περιφέρεια Κρήτης ήταν, είναι και θα είναι δίπλα στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών γιατί αποτελεί το καλύτερο πρεσβευτή της Κρήτης σε όλο τον κόσμο» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε επίσης στις δηλώσεις του, ότι, «είμαστε υπερήφανοι για τους απόδημους μας, γιατί έφυγαν σε δύσκολες εποχές από τη πατρίδα και σήμερα διαπρέπουν στο εξωτερικό. Είναι συνεχής η προσφορά των Κρητών αποδήμων όπου γης, για την ανάπτυξη, την τουριστική προβολή της Κρήτης, του πολιτισμού της, για την προώθηση των Κρητικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές».
Από την πλευρά ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανόλης Βεληβασάκης, συνεχάρη τον Περιφερειάρχη για την επανεκλογή του στη Περιφέρεια Κρήτης, επισημαίνοντας: «Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών είναι στο πλευρό της Περιφέρειας Κρήτης γιατί θεωρούμε τους εαυτούς μας πρεσβευτές της Κρήτης, της Ελλάδας, σε όλο τον κόσμο. Με το έργο μας προσπαθούμε συνεχώς να αναδείξουμε και να προβάλλουμε την Κρήτη, τα ιδρύματα της, τον τουρισμό και τον πολιτισμό της. Και εμείς, ως απόδημοι, αγωνιούμε για την διατήρηση της γλώσσας, των ηθών και των εθίμων, στόχος μας παραμένει η διατήρηση της Κρητικής-Ελληνικής μας ταυτότητας».

από τη Περιφέρεια Κρήτης

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: