συναντήσεις για το Προσφυγικό της ΠΕΔ Κρήτης στην Αθήνα
με τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα

Σημαντικές συναντήσεις για το Προσφυγικό είχε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στην Αθήνα αντιπροσωπεία της Π.Ε.Δ. Κρήτης.

Συγκεκριμένα, η Συντονιστική Επιτροπή της Π.Ε.Δ. για το Προσφυγικό συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα, και τους συνεργάτες του.  Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του κ. Μουζάλα,  παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος προεδρεύει της Συντονιστικής Επιτροπής, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ και Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο Αντιπρόεδρος και Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, ο Γραμματέας και Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Αγ. Βασιλείου κ. Γιάννης Ταταράκης και ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης.

συναντήσεις για το Προσφυγικό της ΠΕΔ Κρήτης στην Αθήνα
με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη

Στη συζήτηση, η οποία ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, τέθηκε επί τάπητος η πρόσφατη απόφαση της Π.Ε.Δ. αναφορικά με το Προσφυγικό, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται οι πρόσφυγες να φιλοξενηθούν σε διαμερίσματα και μικρά ξενοδοχεία, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας. Ο κ. Μουζαλάς γνωστοποίησε την πρόθεση του να έρθει στην Κρήτη στα τέλη του Νοεμβρίου, με πιθανότερη ημερομηνία την 25η του μήνα, προκειμένου να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν για να προχωρήσει το συγκεκριμένο σχέδιο. Ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επανέλαβε ότι ο αριθμός των προσφύγων, που θα φιλοξενηθούν στο νησί, δεν θα υπερβεί τους 2.000, ενώ η έλευση τους θα γίνει σταδιακά.  Τέλος, συζητήθηκε και η εμπειρία άλλων Δήμων που διαχειρίζονται το προσφυγικό ζήτημα

συναντήσεις για το Προσφυγικό, με δήμαρχο Αθηναιων

Νωρίτερα, το Προεδρείο της Π.Ε.Δ, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη και τους συνεργάτες του και  ενημερώθηκε για τους τρόπους με τους οποίους χειρίζονται στον συγκεκριμένο Δήμο τη φιλοξενία των προσφύγων σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και άλλα θέματα, που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos