Σύσκεψη με τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στα Μάλια
από τη σύσκεψη

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Διευθυντή του Περιφερειακού Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Κρήτης, Νίκου Δασκαλάκη στην πρόσκληση του Δημάρχου Χερσονήσου, Γιάννη Σέγκου μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν χθες νωρίς το πρωί τα βόρεια παράλια του νησιού και ειδικότερα τις Δημοτικές Ενότητες Μαλίων, Χερσονήσου και Γουβών, σχετικά με τις καλυπτόμενες ασφαλιστικά από τον ΕΛ.Γ.Α. ζημιές στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο.

Η σφοδρή χαλαζόπτωση προξένησε σοβαρές ζημιές τόσο στον ελαιόκαρπο, όσο και σε άλλες καλλιέργειες (υπαίθρια κηπευτικά, μπανάνες, θερμοκηπιακές καλλιέργειες). Κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα επισκεφθούν άμεσα τις πληγείσες περιοχές για να κάνουν μια πρώτη εκτίμηση του μεγέθους των ζημιών στις καλλιέργειες.

Ενημερωτικά, οι παραγωγοί του Δήμου Χερσονήσου που οι καλλιέργειές τους έπαθαν ζημιές από τη χαλαζόπτωση που εκδηλώθηκε στις 20 Οκτωβρίου μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις ζημίας στους ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου Χερσονήσου μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου, με την προϋπόθεση ότι τα αγροτεμάχια που δηλώνονται είναι ασφαλισμένα στον  ΕΛΓΑ.

Στη συνάντηση στο δημοτικό κατάστημα Χερσονήσου σήμερα το μεσημέρι συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Περιβάλλοντος, Εμπορικών Δραστηριοτήτων και Πρωτογενούς Τομέα, Δημήτρης Μπάτσης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Καρακατσάνης, ο ειδικός συνεργάτης Δημάρχου σε θέματα Περιβάλλοντος και Πρωτογενή Τομέα Μανόλης Τσαγκαράκης και ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου, Γιώργος Χρονάκης.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos