Απολογισμός δημοτικής αρχής Αγίου Νικολάου
από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγίου Νικολάου

Με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη, τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής (2014-2018), συνεδρίασε σήμερα (20/3) το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου, παρουσία  προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, αλλά και εκπροσώπων συλλογικών φορέων.

Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, αναφερόμενος στο δυσμενές πολιτικό τοπίο, που κλήθηκε η Δημοτική Αρχή να διαχειριστεί ήδη από το 2015, τόνισε : ότι τόσο τα capital control, όσο και η αλλαγή του νόμου για έργα και προμήθειες τον Αύγουστο του 2016, αποτέλεσαν τροχοπέδη σε μια σειρά έργα ανά την Ελλάδα, και τοπικά, καθιστώντας τις σχετικές διαδικασίες ως ιδιαίτερα χρονοβόρες.

Παρά τις αντιξοότητες – ανέφερε -…”Ανασκουμπωθήκαμε, βάλαμε κάτω το κεφάλι, δουλέψαμε με πρόγραμμα και επιμονή ” , επισημαίνοντας, ότι η στόχευση της δημοτικής αρχής, είχε σαφείς και συγκεκριμένους στόχους.

Εν προκειμένω :Καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών / Υποδομές / e-government.

Διαχείριση της καθημερινότητας του δημότη (καθαριότητα, συντηρήσεις) .

Ολοκλήρωση των ευρισκομένων σε εξέλιξη έργων, καθώς και αξιοποίηση των υφισταμένων ώριμων μελετών.

Μελέτη, ωρίμανση και δημοπράτηση νέων έργων σύμφωνα με την φιλοσοφία και το πρόγραμμά μας .

Ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της κοινωνίας για την αντιμετώπιση του δύσκολου οικονομικού τοπίου αλλά και στην στήριξη των εξαιρετικών εκδηλώσεων και αθλητικών γεγονότων που καθιερώθηκαν (Εθελοντισμός)  .

Εξωστρέφεια του Δήμου, στήριξη της μονοκαλλιέργειας της περιοχής, του τουρισμού, αναδεικνύοντας ισότιμα όλες τις περιοχές του Δήμου, με κύρια αιχμή την ολοκλήρωση του φακέλου για την ένταξη της Σπιναλόγκα στον κατάλογο των προστατευόμενων μνημείων της UNESCO, και υποβολή του στον διεθνή οργανισμό στο Παρίσι .

Παρακολούθηση και προώθηση των μεγάλων θεμάτων του Δήμου(Θέματα νοσοκομείου, ΒΟΑΚ, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κλπ ) .

Εξορθολογισμός , οργάνωση και λειτουργία Νομ. Προσώπων του Δήμου .

Πρώτος μας στόχος η ολοκλήρωση του φακέλου για την ένταξη της Σπιναλόγκας στον κατάλογο προστατευόμενων μνημείων της Unesco

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αναφερόμενος στην στόχευση της παρούσας δημοτικής αρχής που σχετίζεται με την ολοκλήρωση του φακέλου για την ένταξη της Σπιναλόγκας στον κατάλογο των προστατευόμενων μνημείων της UNESCO, καθώς και στην υποβολή του σχετικού φακέλου, στον Διεθνή Οργανισμό, επεσήμανε ότι η επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, θα δώσει μια σημαντική αίγλη στην περιοχή, απ όπου ξεκίνησε ο τουρισμός στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση ο φάκελος της υποψηφιότητας θα υποβληθεί στο τέλος Ιανουαρίου, ενώ το 2020, θα συζητηθεί στην Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, στην παραπάνω συνεδρίαση παρουσίασε μεταξύ άλλων τους άξονες και την στόχευση της παρούσας δημοτικής αρχής..

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos