το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου
το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου, στη 16η τακτική συνεδρίασή του, το μεσημέρι της Τρίτης 30 Σεπτεμβρίου, ενέκρινε ψήφισμα που αφορά στο προωθούμενο σύστημα αξιολόγησης των εργαζομένων στους Δήμους και στον επανέλεγχο των συμβάσεων.

Αναλυτικότερα:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου:

  1. Εκφράζει την αντίθεσή του στο προωθούμενο σύστημα αξιολόγησης των εργαζομένων στους Δήμους και κυρίως, στον επιμερισμό της αξιολόγησης των υπαλλήλων με τα ποσοστά που προβλέπει ο Ν. 4250/2014.
  1. Ζητά την αναστολή εφαρμογής του Νόμου μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής κατά αυτού από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τη συγκρότηση των οργάνων της ΚΕΔΕ, έτσι ώστε να αποφασιστεί η περαιτέρω στάση του ανώτατου συνδικαλιστικού μας οργάνου. Μέχρι την εξέταση του θέματος από τα νέα συλλογικά όργανα της ΚΕΔΕ, ο Δήμαρχος δεν θα αποστείλει κανένα στοιχείο για την έκδοση απόφασης κατανομής ποσοστών για την αξιολόγηση.
  1. Τάσσεται υπέρ του ελέγχου όλων των δικαιολογητικών στην κατεύθυνση της ισονομίας και της ίσης μεταχείρισης όλων των εργαζομένων, ανεξαρτήτως τρόπου πρόσληψης.
  1. Αντιτίθεται σε κάθε διαδικασία αποδυνάμωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και απόλυσης εργαζομένων και τάσσεται στο πλευρό τους.
  1. Δηλώνει προσηλωμένο στις ανοιχτές, διαφανείς και δημοκρατικές αρχές λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης για τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών των δήμων και την αξιοπρεπή διαβίωση εργαζομένων και πολιτών.

Το ψήφισμα έγινε αποδεκτό από τις τέσσερις δημοτικές παρατάξεις, με τις παρακάτω διαφοροποιήσεις:

α. Η δημοτική παράταξη «Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον», ζήτησε την επαναδιατύπωση της παραγράφου 3 προτείνοντας:

«To Δ.Σ. Χερσονήσου συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους των ΟΤΑ που αντιστέκονται στο λεγόμενο «επανέλεγχο» των συμβάσεων που προωθεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Δε θα συμπράξουμε στη μεθόδευση αυτή που αποσκοπεί στην απόλυση εργαζομένων. Σε όλη την κλίμακα του Δημοσίου και των ΟΤΑ εξελίσσεται έλεγχος για πλαστά δικαιολογητικά, διαδικασία με την οποία συμφωνούμε, όμως η προσπάθεια επανεξέτασης όλων των συμβάσεων από το μηδέν πλήττει αδιακρίτως δικαίους και αδίκους.»

β. Η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Χερσονήσου» ζήτησε τη διαγραφή της παραγράφου 3.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: