Το μήνυμα του Πολυτεχνείου και του Νοεμβρίου του 1973
η κατεστραμμένη από το άρμα πόρτα του Πολυτεχνείου

Το ΔΣ  του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, μετά από συνεδρίασή του στις 16-11-2017, εξέδωσε για την φετινή επέτειο της Θυσίας του Πολυτεχνείου ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:

Τα μηνύματα από τον ξεσηκωμό της νέας γενιάς του 1973 εξακολουθούν, παρά τις απόπειρες καπηλείας της θυσίας των παιδιών του Πολυτεχνείου,  να εμπνέουν κάθε μας αγώνα και να μας οδηγούν στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων.

Συνάμα, μας καλούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, με σκοπό την προάσπιση των με κόπο και αίμα κεκτημένων της εργατικής τάξης και του υπαλληλικού κλάδου, αλλά και τη διεκδίκηση όσων θα βελτιώσουν εις όφελος των πολιτών και των εργαζομένων τις εργασιακές συνθήκες στις Δημόσιες Υπηρεσίες. Εργασιακές συνθήκες, οι οποίες δοκιμάζονται σοβαρά  τα τελευταία χρόνια της κρίσης με την αύξηση του όγκου της δουλειάς και τη μείωση του ενεργού ανθρώπινου δυναμικού.

Το Πολυτεχνείο ζει!

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

 

“Ετούτος ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του”, Γιάννης Ρίτσος. Έτσι μας μεγαλώνουν γενιές και γενιές τώρα. Ολίγον ανυπότακτους.Σήμερα είναι μια σχολική γιορτή για εκείνη, την εξέγερση της νεολαίας στο Πολυτεχνείο το ’73. Κάποιοι μαθητές σήμερα πιθανόν να “αντιδράσουν” και να προτιμήσουν την παρέα τους από μια σχολική γιορτή. Είμαι σίγουρος όμως ότι αυτή η γενιά των αυριανών πολιτών, όσο κι αν νιώθει αγχωμένη, χαμένη στα όνειρά της και οργισμένη για τη σημερινή κατάσταση, αν χρειαζόταν θα σήκωνε ξανά στους ώμους της την ιστορία της εξέγερσης. Γιατί αυτή η ιστορία ανήκει σε κάθε νέα ελληνική γενιά, περήφανη και ανυπότακτη. Ελπίζω όμως από τα βάθη της καρδιάς μου να μη χρειαστεί ποτέ να το διαπιστώσετε. Θέλουμε να συνεχίσετε να είστε περήφανοι που σηκώνετε την ελληνική σημαία. Και να γονατίζετε μόνο μπροστά της.

Κάθε Νοέμβρη επιστρέφουμε στα χρόνια της νιότης μας, εκεί, στην αυλή του φθινόπωρου του Πολυτεχνείου.

Δήμαρχος Χερσονήσου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos