Το περιβάλλον αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής
από τη διαδικασία καθαρισμού στην Ελούντα

Περιβαλλοντικά μηνύματα έστειλαν σήμερα (12/6) οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ελούντας συμμετέχοντας στη δράση που υλοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία , μετά από πρωτοβουλία του τοπικού Λιμεναρχείου,  του Δήμου Αγίου Νικολάου και την συμμετοχή μελών της Ομάδας Διάσωσης.

Οι μαθητές του σχολείου, με την συνδρομή των δασκάλων τους, προχώρησαν  στον καθαρισμό της κεντρικής πλατείας της Ελούντας, ενώ παρακολούθησαν την προσπάθεια των μελών της Ομάδας Διάσωσης για τον καθαρισμό του λιμανιού .

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός,  που παρευρέθηκε στην συγκεκριμένη εκδήλωση, συγχαίροντας τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην περιβαλλοντική δράση, που έγινε με αφορμή  την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ,που έχει καθιερωθεί διεθνώς να εορτάζεται στις 5 Ιουνίου- με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών, δήλωσε :

“Πρόκειται για μια εξαιρετική εκπαιδευτική διαδικασία, αφού δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά ήδη από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, ν΄αντιληφθούν την σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος στην καθημερινότητα μας”.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα μέλη της Ομάδας Διάσωσης Αγίου Νικολάου για την ενεργό συμμετοχή τους σε ανάλογες δράσεις καθώς και στον Σύλλογο Τουριστικών Σκαφών Ελούντας – Πλάκας , τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το περιβάλλον αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής. Αυτό που δίνει την δυνατότητα – όπως είπε χαρακτηριστικά -να συνεχίζουμε να υπάρχουμε στο τουριστικό γίγνεσθαι της Κρήτης και ευρύτερα.

Να σημειώσουμε ότι η Λιμενάρχης Αγίου Νικολάου κ. Δ. Χασιώτη αναγνωρίζοντας την μέχρι σήμερα πολύτιμη συμβολή της Ομάδας Διάσωσης, προσέφερε στα μέλη της, τον Θυρεό του Λιμενικού Σώματος .

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos