τροποποίηση της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΧ με εισαγωγή ειδικού τιμολογίου για απόρους
Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χερσονήσου

Την απαλλαγή χρέωσης λογαριασμών ύδρευσης στους απόρους, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου (αρ. απόφ: 6/28-1-2020), το οποίο ενέκρινε την νέα τιμολογιακή πολιτική της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χερσονήσου (Απόφαση ΔΣ ΔΕΥΑΧ 178/2019), όπου καθιερώνονται ευνοϊκότερα κοινωνικά κριτήρια.

Ειδικότερα, για την κατηγορία των απόρων, η πρώτη κλίμακα χρέωσης (έως 25 κυβικά ανά τετράμηνο), η οποία αντιστοιχεί στις βασικές ανάγκες διαβίωσης, παραχωρείται χωρίς χρέωση και χωρίς πάγιο για κάθε εκδιδόμενο τετραμηνιαίο λογαριασμό, τόσο για τα τέλη ύδρευσης όσο και για τα τέλη χρήσης αποχέτευσης.

Οι υπόλοιπες κλίμακες εφαρμόζονται κανονικά, με την προβλεπόμενη κάθε φορά τιμή, μειωμένες κατά την προβλεπόμενη έκπτωση για το κοινωνικό τιμολόγιο.

Κριτήριο για την χορήγηση των δωρεάν κυβικών για τα πρώτα 25 κυβικά ανά τετράμηνο είναι η ένταξη του δημότη στο ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) και η κατάθεση του σχετικού πιστοποιητικού, όπως αυτό ισχύει σήμερα (ή όπως τροποποιηθεί ή μετονομαστεί στο μέλλον.)

Ο έλεγχος της πληρότητας των στοιχείων για την ένταξη θα γίνεται σε ετήσια βάση, όπως και ο έλεγχος των κριτηρίων για την ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο.

«Πορευόμαστε με συνέπεια, υπευθυνότητα, με σεβασμό στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και με κριτήριο την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών στην τοπική κοινωνία. Η αξιοπρεπή διαβίωση των συνανθρώπων μας είναι πρωταρχική μας υποχρέωση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Εμμανουήλ  Ματθαιάκης. «Η ΔΕΥΑΧ επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο, είναι φορέας ποιότητας ζωής και τοπικής ανάπτυξης και είναι στην αιχμή του δόρατος των προτεραιοτήτων μας. Σε κάθε περίπτωση, είναι αρχή μας η διευκόλυνση των δημοτών που πλήττονται από την οικονομική κρίση,» δήλωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Σέγκος.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos