πυροσβεστικό όχημα
πυροσβέστες σε δασική πυρκαγιά

Φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη από το βράδυ της Παρασκευής στα Κρυά Σητείας, έχοντας κάψει πάνω από 1500 στρέμματα χορτολιβαδικής και καλλιεργημένης έκτασης. Στη προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν δυνάμεις από Σητεία, Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Ηράκλειο καθώς και, αρχικά, ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Σε επικοινωνία μας με τον δήμαρχο Σητείας Θεόδωρο Πατεράκη, μας εξέφρασε τη δυσφορία του για το τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε το ελικόπτερο το οποίο κάθε πέντε ρίψεις έπρεπε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο Ηρακλείου για ανεφοδιασμό καυσίμων, κάτι που παίρνει περί τη μία ώρα έως ότου επιστρέψει στη φωτιά, οπότε μέχρι να επιστρέψει, όποια βοήθεια προσέφερε έχει εξανεμιστεί ….

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, έφτασε δεύτερο ελικόπτερο, οπότε οι ρίψεις νερού είναι συχνότερες, αλλά δυστυχώς αφού δεν ζητήθηκε η άμεση παρέμβαση των πυροσβεστικών αεροσκαφών, η κατάσταση έχει ξεφύγει και η φωτιά κατευθύνεται προς Λιθίνες καίγοντας και ελιές. Τα ελάχιστα κυβικά νερού που μπορούν και κουβαλούν τα ελικόπτερα δεν αρκούν να κάνουν τη διαφορά.

Νεώτερα 18:00,
η φωτιά φαίνεται να έχει υποχωρήσει, αν και δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση από τη πυροσβεστική.

Κάτοικοι των περιοχών μιλούν για εμπρησμό, λόγω της έναρξης της φωτιά, από διάφορα σημεία.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos