Προς Οροπέδιο Λασιθίου

Όψεις του χιονιά

Αρκετά προβλήματα κυρίως στους δρόμους έχει προκαλέσει το κύμα της κακοκαιρίας και στη Κρήτη, προβλήματα που αναμένεται εντάθηκαν τη νύχτα Κυριακής προς Δευτέρα.
Παρά τις προσπάθειες της Περιφέρειας, Νομαρχιών και Δήμων, κάποια σημεία των δρόμων έχουν καθαρίσει, άλλα όλως είναι αδιάβατα.
Η χιονόπτωση συνεχίζεται όλο και χαμηλότερα, με αποτέλεσμα ακόμα και κάποια σημεία του εθνικού δρόμου να είναι προβληματικά για τη κυκλοφορία.

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου ζήτησε από τον Γ.Γ. της Περιφέρειας τη συνδρομή για να παραμείνει ανοικτή η πρόσβαση έστω από το Σελί. Τα εκχιονιστικά προσπαθούν συνεχώς, αλλά δεν τα καταφέρνουν πάντα, λόγω της συνεχιζόμενη χιονόπτωσης. Ο πρόσβαση προς άλλα Οροπέδια του νομού Λασιθίου είναι αδύνατη, αλλά δεν έχουν υπάρξει αναφορές για παγιδευμένους. Ο δρόμος προς το οροπέδιο Καθαρού, έμεινε ανοικτός λόγω συνεχούς κίνησης οχημάτων κυρίως 4Χ4, όλη την ημέρα.
Προβλήματα κυκλοφορίας δημιουργήθηκαν σε όλο το οδικό δίκτυο της ανατολικής Κρήτης, ενώ παρά το καθάρισμα ιδιαίτερα την νύχτα σε πολλά σημεία αναμένεται παγετός γι΄αυτό και συνιστάται η χρήση αλυσίδων.

Μετά από απόφαση των νομαρχών Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου και Λασιθίου, δεν λειτούργησαν τα σχολεία τη Δευτέρα, (18/2).

Οροπέδιο Καθαρού

Όψεις του χιονιά

Βέβαια δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα.
Σε αρκετές περιπτώσεις, ζητήθηκε η παρέμβαση των αρχών, για τον απεγκλωβισμό κάποιων που θεωρούν ότι μπορούν να αψηφούν τα πάντα, έχοντας την απαίτηση, το κράτος να βρίσκεται παντού. Έτσι, απεγκλωβίστηκε ένας μικρός αριθμός παγιδευμένων που αγνόησε τις προγνώσεις, ενώ περιπτώσεις βοσκών σε χαμηλά υψόμετρα που είχαν πρόβλημα δεν εξυπηρετήθηκε.

Για την εξέλιξη του καιρού δείτε τη πρόγνωση του METEO για τη Κρήτη

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: