Έ

λίγο πριν το κλουβί και το ταξίδι
λίγο πριν το κλουβί και το ταξίδι

νας ακόμη νεαρός Γύπας βρέθηκε ανίκανος να πετάξει στην περιοχή Κεφαλά κοντά στις Λίμνες του Ν. Λασηθίου. Χθες Κυριακή 4/10 (που ήταν και η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων) ειδοποιηθήκαμε από την κα Μαρία Μαμουλίδου –κάτοικο της περιοχής-, ότι ένας Γύπας έχει πέσει σε ένα βοσκοτόπι στην περιοχή Κεφαλά κοντά στις Λίμνες.

Άμεσα ενημερώσαμε την Διεύθυνση Δασών Ν. Λασιθίου και αμέσως το περίπολο   μετέβη στην περιοχή όπου με την καθοδήγηση του κυρίου Αλέξανδρου Μαμουλίδη εντόπισε και έπιασε το νεαρό ζώο. Η Σκάρα παραδόθηκε στους εθελοντές μας όπου ανέλαβαν να του

έτοιμοι να στείλουν το πουλί για αποθεραπεία
έτοιμοι να στείλουν το πουλί για αποθεραπεία

δώσουν τις πρώτες βοήθειες και να το φροντίσουν. Ευχαριστούμε πολύ την Διεύθυνση Δασών Λασιθίου και τους τρεις Δασοφύλακες, τον , τον κο Νίκο Μεραμβελιωτάκη, τον κο Μανώλη Κοπανάκη και τον κο Κώστα Παπαδάκη για την βοήθεια και τα γρήγορα αντανακλαστικά τους,  καθώς και το ζεύγος Μαμουλίδη για την μεγάλη ευαισθησία τους και την ενεργή συμμετοχή τους στην σωτηρία του ζώου.

 

 

 

Σημ. :  Το ΕΚΠΑΖ ο παλαιότερος και μεγαλύτερος φορέας περίθαλψης αγρίων ζώων στη χώρα, με μόνιμη άδεια από το Κράτος. Λειτουργεί πανελλαδικά και ανελλιπώς για 33 χρόνια με έδρα στην Αίγινα και με εθελοντές σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Για το ΕΚΠΑΖ,

Ιωάννα Κελεσή

Υπεύθυνη για τους εθελοντές στην Κρήτη

Τηλ. 6944460869 & 6949141126

f/b : ΕΚΠΑΖ – Εθελοντές και Φίλοι Κρήτης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos