micheli01Έκθεση με έργα ζωγραφικής της Έφης Μιχελή εγκαινιάζεται την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 18:00 το απόγευμα στο κτίριο Πυροβολικού (Φορτέτσα Ρεθύμνου).
Την έκθση διοργανώνουν το Κέντρο Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας Ρεθύμνης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Παναγιώτη και Έφης Μιχελή.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του συνεδρίου «Αισθητική και Τέχνη: Διεπιστημονικς Προσεγγίσεις» που διοργανώνει το Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης στις 5 και 6 Νοεμβρίου.

 

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Μαρία Μαραγκού, διευθύντρια του Κ.Σ.Ε.Δ. Ρεθύμνης. Η έκθεση συμπεριλαμβάνει περίπου 65 έργα της ζγράφου.

 

Να σημειωθεί ότι μολονότι τα εγκαίνία της έκθεσης θα γίνουν την ερχόμενη Παρασκευή, η έκθεση είναι ήδη επισκέψιμη για το κοινό από το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως την Τρίτη 15 Νοεμβρίου.

 

Το Κέντρο λειτουργεί με την στήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Ρεθύμνης στα πλαίσια του Δικτύου Εικαστικών – Επικράτεια Πολιτισμού.

 

Η ζωγράφος Έφη Μιχελή

Η Έφη Μιχελή (1906-1984) έκανε την πρώτη της εμφάνιση στον καλλιτεχνικό χώο το 1952. Οι τεχνοκριτικοί πολύ σύντομα την χαρακτήρισαν ως ναϊφ ζωγράφο.

Παρουσίασε τη δουλειά της πολλές φορές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις και μετάλλια. Το 1979 ιδρύθηκε το «Ίδρυμα Παναγιώτη και Έφης Μιχελή», με σκοπό τη μελέτη, προαγωγή και διάδοση της αισθητικής και της φιλοσοφίας της τέχνης.

 

Έργα της βρίσκονται σε πολλές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για την καλλιτεχνική της αξία έχουν γραφτεί πολλά άρθρα, μελέτες και κριτικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι

Κέντρο Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας Ρεθύμνης

Πολιτιστικές εκδηλώσεις υπουργείου Πολιτισμού

Print Friendly, PDF & Email

Από manos