Έκθεση Black Out Poetry, όταν οι λέξεις .....
Έκθεση Black Out Poetry, όταν οι λέξεις φωτίζουν το σκοτάδι

Λέξεις όπως ζωή, ψυχή, ευτυχία, αξίες, επιστροφή αλλά και άλλες όπως μοναξιά, θάνατος, τέλος, πρόβλημα, κυριαρχούν στην έκθεση οπτικής ποίησης (Black out poetry) των μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Μιας πρωτότυπης έκθεσης που ξεκινάει το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο και θα διαρκέσει έως τις 9 Φεβρουαρίου (ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 9:00-14:00 & 17:00-21:00).
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε το Φθινόπωρο του 2017 με τη βοήθεια της συγγραφέα Μαρίας Δασκαλάκη στο Τμήμα Εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ δίνοντας την ευκαιρία στα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας να βρουν νέους τρόπους έκφρασης.

Τα μέλη της ομάδας έπαιρναν έτοιμα κείμενα εφημερίδων, έσβηναν με μαρκαδόρο ότι δεν χρειαζόταν και κρατούσαν τις λέξεις που τους τραβούσαν περισσότερο το ενδιαφέρον.

Προέκυψαν έτσι ποιητικά κείμενα, τα οποία εμπλουτίστηκαν με εικόνα. Οι λέξεις φωτίστηκαν έτσι σε ένα νέο πλαίσιο με έναν άλλο, δυνατό και πρωτότυπο τρόπο.

Η συγκίνηση που απορρέει από τα έργα είναι αυθόρμητη, πηγαία. Το αποτέλεσμα τυπώθηκε σε καμβά και παρουσιάζεται σαν εικαστικό έργο. Έχουν προηγηθεί ήδη τρεις εκθέσεις σε Χανιά, Ιεράπετρα, Άγιο Νικόλαο που συγκίνησαν και άγγιξαν ευαίσθητες χορδές του κοινού που τις παρακολούθησε.

Το πρώτο βιβλίο Black Out ποίησης στην Ελλάδα Τα ίδια αυτά έργα εκδόθηκαν από το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ σε βιβλίο, το οποίο θα παρουσιαστεί στις 5 Φεβρουαρίου, στις 19:00 η ώρα στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο Black Out Ποίησης στην Ελλάδα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Μαρία Δασκαλάκη, η ποιήτρια Ειρήνη Παραδεισανού και ο Υπεύθυνος Εκπαίδευσης ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ Μάνος Ταμιωλάκης.

Την παρουσίαση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαίρη Καριωτάκη. Θα ακολουθήσει μουσικοθεατρικό δρώμενο από την Ομάδα Θεάτρου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ σε σκηνοθεσία Μαρίνας Σπανάκη και μουσική του Γιάννη Τσιλογιάννη.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos