Χάρτης της ΚρήτηςΤην επιτακτική ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας Ινστιτούτου Σεισμολογίας στην Κρήτη ζητά με παρέμβαση της προς τους υπουργούς ΥΠΕΧΩΔΕ, Ανάπτυξης, και Πιδείας η Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη τονίζοντας τη γεωλογική μοναδικότητα της Κρήτης. Επιπρόσθετα θεωρεί πως η θέση του νησιού είναι σημαντική και μπορεί να προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον για όλη τη νοτιανατολική μεσόγειο.
Αναλυτικά η επιστολή
 
Ευαγγελία Σχοιναράκη-Ηλιάκη
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Ηρακλείου
 
Ίδρυση Ινστιτούτου Σεισμολογίας στην Κρήτη
 
Κύριοι Υπουργοί
 
Το θέμα της Ίδρυσης και λειτουργίας του Ινστιτούτου Σεισμολογίας στην Κρήτη γίνεται ξανά επίκαιρο μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,9 Ρίχτερ που είχε ως επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χανίων και Κυθήρων και έγινε αισθητός σ’ όλη την Ελλάδα, και την νοτιοανατολική Μεσόγειο.
 
Επιπλέον η μοναδικότητα της γεωλογικής θέσης της Κρήτης, είναι σημαντική και μορεί να αποτελέσει την αιτία προσέλκυσης ερευνητικού ενδιαφέροντος, η δε έρευνα και η δραστηριότητα που θα αναπτυχθεί μπορεί να έχει σαν αναφορά ολόκληρη την νοτιοανατολική μεσόγειο.
 
Με βάση τα παραπάνω και με το δεδομένο ότι η ρήτη βρίσκεται στο μέτωπο σύγκρουσης της αφρικανικής με την ευρασιατική πλάκα, είναι φυσιολογικό να υπάρχει ανησυχία των φορέων και των κατοίκων της Κρήτης,
 
Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί
 
  • Τι προτίθενται να πράξουν για την Ίδρυση και λειτουργία Ινστιτούτου Σεισμολογίας στην Κρήτη, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα, επιστημόνων, φορέων και κατοίκων.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos