Δημήτρης ΚουνενάκηςΤη σύσταση συλλόγου φίλων ανωτάτων σχολών που θα διεκδικήσει και θα αγωνιστεί για την ίδρυση Ανώτατης Σχολής Τουρισμού στον Αγιο Νικόλαο προανήγγειλε νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Δημήτρης Κουνενάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές» και τον Γιώργο Τουτουδάκη.
 
Όπως είπε ο κ. Κουνενάκης έχει ήδη αναγγελθεί από την υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου η ίδρυση Ανώτατης Σχολής για τον Τουρισμό, με μοναδική προϋπόθεση ότι αυτή η σχολή θα πρέπει να βρίσκεται κοντά σε υπάρχον πανεπιστήμιο και κυρίως να λειτουργεί στα πλαίσια οικονομικής σχολής λόγω αντικειμένου. Αν για παράδειγμα προτιμηθεί η Κρήτη – ως το πιο κατάλληλο μέρος για την ίδρυση Ανώτατης Σχολής για τον Τουρισμό – τότε η σχολή «αναγκαστικά» θα πρέπει να είναι στο Ηράκλειο ή στο Ρέθυμνο .
 
Για το λόγο αυτό έχει δημιουργηθεί μία επιτροπή πρωτοβουλίας στην Κρήτη από διάφορους παράγοντες που διεκδικούν τη σχολή για το νησί και οι οποίοι ζήτησαν να ενισχυθεί η προσπάθεια τους από την πολιτική ηγεσία του τόπου.
 
Αγιος Νικόλαος, η καλύτερη επιλογή για το πανεπιστήμιο
 
Έτσι ο νέος δήμαρχος αποφάσισε να ενισχύσει την πρωτοβουλία με μία επιστολή του (προς την επιτροπή) αλλά με την προϋπόθεση να συσταθεί η σχολή στον ¶γιο Νικόλαο.
 
«Αποφασίσαμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια αυτή με μία επιστολή μου στην επιτροπή αλλά με τις εξής προϋποθέσεις: Βεβαίως να έρθει η σχολή στην Κρήτη, βεβαίως να γίνει στα πλαίσια του πανεπιστημίου Κρήτης αλλά βεβαίως να γίνει στον ¶γιο Νικόλαο για τους ακόλουθους λόγους.
 
Γατί μπορεί το πανεπιστήμιο επιτέλους να κάνει μία καλύτερη χωροταξική κατανομή των σχολών στα πλαίσια της οικονομικής σχολής μπορεί να κάνει ένα τμήμα εδώ, ήδη η λειτουργία των τμημάτων εδώ δείχνει ότι αυτό το μοντέλο λειτουργεί θαυμάσια και μπορεί επομένως να υπάρχει συνεργασία, οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές. Από την άλλη μεριά λόγω του περιβάλλοντος, του αναπτυγμένου τουρισμού των ξενοδοχειακών μονάδων, μία τέτοια σχολή έχει το κατάλληλο περιβάλλον για να μπορεί να λειτουργήσει.
Επίσης η ύπαρξη της ΑΣΤΕΑΝ δημιουργεί ένα ακόμα καλύτερο περιβάλλον για την ύπαρξη μίας τέτοιας σχολής και τελευταίο και σημαντικό είναι ότι στα Λακώνια έχουμε σημαντικές υποδομές για να στηρίξουμε μία τέτοια σχολή. Στα πλαίσια αυτά θα στείλουμε μία επιστολή» δήλωσε ο κ. Κουνενάκης.
 
Σύλλογος φίλων ανωτάτων σχολών
 
 «Αποφασίσαμε ως νέα δημοτική αρχή να προχωρήσουμε στην ίδρυση ενός ομίλου, ενός συλλόγου φίλων Ανωτάτων Σχολών .Στα πλαίσια αυτά να στηρίξουμε και τα ΤΕΙ αλλά και να δικδικήσουμε την ίδρυση μίας Ανώτατης Σχολής στην περιοχή μας. Αυτό θα γίνει άμεσα. Ήδη ανέλαβαν δύο δημοτικοί σύμβουλοι από τους εκλεγμένους να προχωρήσουν σε μία συνάντηση απ΄ όπου θα προκύψει ένας όμιλος φίλων σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ο οποίος θα διεκδικήσει αλλά επιπλέον θα κινητοποιήσει και τους αγιονικωλιώτες και τους δικούς μας ανθρώπους που είναι εκτός Αγίου Νικολάου για να διεκδικήσουμε αυτή τη σχολή.
 
Και φυσικά εδώ χρειάζεται στήριξη προσωπική, οικονομική, νομική, ηθική, κοινωνική ατομική για να μπορέσουμε τουλάχιστον να μπούμε στο παιχνίδι. Το θέμα βέβαια είναι ότι έχουμε αργήσει παρά πολύ. Η πληροφόρηση που έχω είναι ότι κάποιοι κινούνται ένα χρόνο τώρα, έχουν κινητοποιήσει δυνάμεις, έχουν κάνει πρόγραμμα, έχουν κάνει σχέδιο, εμείς δυστυχώς το αντιμετωπίζουμε τελευταία στιγμή. Αλλά θα μπούμε στο παιχνίδι, θα μπούμε θα διεκδικήσουμε και θα μας ακούσουνε» ανέφερε ο νέος δήμαρχος.
 
(Επιστολή προς το Συντονιστικό της Επιτροπής Πρωτοβουλίας
Για την ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος Τουρισμού στην Κρήτη)
 
Αξιότιμοι κύριοι,
 
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι προσυπογράφω την ανοικτή επιστολή του Συντονιστικού της Επιτροπής Πρωτοουλίας για την ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος Τουρισμού στην Κρήτη και είμαι διαθέσιμος να συμμετέχω στην επιτροπή Πρωτοβουλίας.
 
Θα ήθελα όμως να σας ενημερώσω ότι η θέληση της τοπικής κοινωνίας του Αγίου Νικολάου είναι να λειτουργήσει η Ανώτατη Σχολή Τουρισμού στον τόπο μας. Υποσχέσεις για ίδρυση ανάλογης σχολής έχουν δοθεί παλιότερα χωρίς μέχρι σήμερα να εκπληρωθούν. Θεωρούμε πως στον Αγιο Νικόλαο υπάρχει το κατάλληλο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον για την ίδρυση και λειτουργία της προτεινόενης σχολής.
 
Υπάρχουν επίσης επαρκή κτίρια για τη στέγαση της σχολής ενώ οι αναπτυγμένες τουριστικές μονάδες μπορούν να τη στηρίξουν. Πέραν τούτων είναι καιρός το Πανεπιστήμιο Κρήτης να αναπτυχθεί προς ανατολάς. Οι αποστάσεις είναι μικρές και προφανώς μια σχολή στον ¶γιο Νικόλαο, μπορεί λειτουργήσει στα πλαίσια του Πανεπιστημίου Κρήτης
 
Με εκτίμηση
 
Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
 
Δημήτρης Ι. Κουνενάκης
 
¶γιος Νικόλαος 13/11/2006 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos