Ο φάρος

Λιμένας Χερσονήσου

Στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης «Υποστήριξη Συστημάτων Αδρανών Υλικών και Φυτικών Υπολειμμάτων στο Δήμο Χερσονήσου» γίνεται μια ευρύτερη προσπάθεια από τον Δήμο, σε συνεργασία με το Διεπιστημονικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Ερευνών (Δ.Ι.Π.Ε.), για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των δημοτών σε θέματα ανακύκλωσης των οργανικών βιοαποδομήσιμων αστικών απορριμμάτων μέσα από την διαδικασία της κομποστοποίησης.

Ο Δήμος Χερσονήσου επιθυμεί μέσω αυτού του προγράμματος να προωθήσει πιλοτικά την ανακύκλωση οργανικών υλικών που διαχωρίζονται στην πηγή (κατοικίες, ξενοδοχεία κλπ) με ειδικούς κάδους (κομποστοποιητές) που θα τοποθετηθούν μέσα στα όρια των κατοικιών.

Σημειώνεται ότι μια τέτοια εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων εκτός από τα προφανή οφέλη για το περιβάλλον, παρουσιάζει και οικονομικά πλεονεκτήματα: μειώνονται τα λειτουργικά κόστη του δήμου για την διάθεση των σκουπιδιών στους ΧΥΤΑ, ενώ οι πολίτες έχουν συνεχώς δωρεάν φυσικό λίπασμα για τις γλάστρες και τους κήπους τους.
Ο Δήμος Χερσονήσου στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος θα προμηθεύσει δωρεάν έναν ορισμένο αριθμό κάδων κομποστοποίησης στους δημότες. Όποιος θέλει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και διαθέτει κήπο, καλείται να εκφράσει το ενδιαφέρον του, στα τηλέφωνα του Δήμου Χερσονήσου: 28973-40051 και 28970-21921, έως 27/10/2008 (Ώρα: 09:00-15:00).

Από τον Δήμο Χερσονήσου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos