Αντικυβερνήτης της Καντόνα της Κίνας στη Περιφέρεια Κρήτης
η Κινεζική αντιπροσωπεία στο Ηράκλειο

Η ενίσχυση του εξαγωγών Κρητικού ελαιολάδου και κρασιού στην Κίνα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στη Περιφέρεια Κρήτης η Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη με αντιπροσωπεία Κινεζικής αποστολής από την επαρχία της Καντόνα  (Guangdong). Επικεφαλής της Κινεζικής αντιπροσωπείας ήταν ο Αντικυβερνήτης της Καντόνα YUAN Baocheng

που συνοδευόταν από τους:   -LI Xiangming Αναπληρωτής Γενικός Δ/ντης Επιτροπής Οικονομίας & Επιστήμης Πληροφορικής, JIA Shaoming  Αναπληρωτής Γενικός Δ/ντης Τμήμα Μεταφορών, YI Xianhui Αναπληρωτής Δ/ντης Επιτροπή Οικονομίας & Επιστήμης Πληροφορικής, ZHANG Jianliang Αναπληρωτής Δ/ντης, Γραφείο Γενικών Υποθέσεων,YANG Si     Βοηθός Δ/ντη, Γραφείο Γενικών Υποθέσεων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τήρησης του Συμφώνου Φιλικών Σχέσεων και Συνεργασιών που έχει υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και της Επαρχίας Καντόνα για την διεύρυνση συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου και της βιοτεχνίας-βιομηχανίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη καλωσορίζοντας του Κινέζους αξιωματούχους της επαρχίας της Καντόνα που αριθμεί 100 εκ. κατοίκους, προχώρησε σε μια εκτενή παρουσίαση του νησιού μας στους τομείς του πρωτογενή τομέα, της Κρητικής Διατροφής, του τουρισμού, της ιστορίας, του πολιτισμού-παράδοσης, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις μοναδικές κλιματολογικές συνθήκες-φύση της Κρήτης.

Ο Αντικυβερνήτης της Καντόνα YUAN Baocheng….

…… από την πλευρά του εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την φιλοξενία στο νησί, επισημαίνοντας τον θαυμασμό του για τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, την ιστορία, τον πολιτισμό, την φύση, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τα εξαιρετικής, όπως είπε, ποιότητας λάδι και κρασί που παράγει η Κρήτη καθώς επίσης για το μοναδικό τουριστικό προϊόν της. Ο κ. YUAN Baocheng ανέφερε, ότι, οι Κινέζοι καταναλώνουν κρασί, και γνωρίζουν την εξαιρετική ποιότητα του Κρητικού ελαιολάδου και κρασιού που υπερέχουν σε ποιότητα των αντίστοιχων ανταγωνιστικών προϊόντων της Ιταλίας, Ισπανίας και Γαλλίας.

Τόνισε ακόμη, ότι, από τα 100 εκ. των κατοίκων της επαρχίας της Καντόνα, το 60% έχει υψηλό βιοτικό επίπεδο και μάλιστα σε ετήσια βάση περίπου 50 εκ. πραγματοποιούν τις διακοπές τους εκτός Κίνας. Μάλιστα επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα, και η Κρήτη αποτελούν ανερχόμενο τουριστικό προορισμό-επιλογή διακοπών για τους συμπατριώτες του.

Ο Αντικυβερνήτης της Καντόνα YUAN Baocheng ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα ξεκινήσει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, εκστρατεία ενημέρωσης των συμπατριωτών του για τα εξαιρετικής ποιότητας Κρητικά προϊόντα με έμφαση στο ελαιόλαδο και στο κρασί με στόχο την αύξηση των εισαγωγών των δυο προϊόντων στη χώρα του.

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια αν και έχουν πυκνώσει οι αποστολές Κινέζων αξιωματούχων από διάφορες επαρχίες της Κίνας στο νησί μας, δεν έχουν σημειωθεί τα προσδοκόμενα αποτελέσματα για αύξηση εξαγωγών Κρητικών προϊόντων στη Κίνα. Ο Αντικυβερνήτης της Καντόνα υποσχέθηκε ότι, θα βοηθήσει στην οργάνωση εκθέσεων-φόρουμ σε Κίνα και Κρήτη για την προώθηση των Κρητικών προϊόντων αλλά και του τουρισμού στη χώρα του.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos